Hove moet niet vrezen voor overstromingen !

De afgelopen week kreeg Wallonië en Limburg het zwaar te verduren wat overstromingen betreft. Ook in Vlaams-Brabant en in de Antwerpse Kempen kwamen de rivieren tot aan de dijkboorden met dreigende dijkbreuken. Een half miljoen Vlamingen wonen vandaag in gebieden met een zeker overstromingsgevaar.

Op de site www.waterinfo.be/watertoets kan je tot op het niveau van uw huis controleren of je woning bedreigd is door mogelijke wateroverlast. Je voert een adres in, zoomt in op een kaart, en krijgt een uitslag : ‘mogelijk’ of ‘effectief’ overstromingsgevoelig, in het beste geval geen van beide.

geen gevaar in Hove

Enkel de beekvallei en het Uilenbos zijn mogelijk bedreigd

In Hove is er gelukkig weinig gevaar voor beelden zoals we die de laatste week uit de vallei van de Wezer/Vesdre hebben gezien. Ons gemeentecentrum en de meeste woonwijken liggen ook hoger tegenover enkele lagergelegen gebieden aan de grens met Lint. Er is enkel wat gevaar in de vallei van de Beekhoeksebeek en de Lachenenbeek aan de Lintsesteenweg, maar er staan gelukkig geen woningen in deze zones. Het Uilenbos kan wel bedreigd worden, pech voor de vele reeën. Ze hebben genoeg uitwijkmogelijkheden in de omliggende bossen.

steeds paraat
Voor de Koude beek is er op het grondgebied van Hove geen enkel gevaar. Wat verder, op de grens van Boechout en Mortsel kan er wel gevaar aankomen. Gelukkig staan er daar ook niet veel woningen.
Foto’s (c) Gazet van Hove.