door Pieter Van Berkel in palnws.be . 

De federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vrezen dat uiterst gewelddadige of fundamentalistische personen zullen meereizen met de Afghaanse migranten die de komende tijd in ons land verwacht worden. Dat blijkt uit een interne mail waarover de Mediahuis-kranten berichten.

Bij de federale politie en Binnenlandse Zaken vreest men dat Afghaanse vluchtelingen op allerlei manieren het land gaan proberen binnen te raken, met onder hen ook mensensmokkelaars, extremisten en ronselaars.

Volgens Het Nieuwsblad stuurde de federale politie daarover vorige week een dringende mail rond, met de melding dat ze snel zicht wil krijgen op wat de “komende aanzienlijke migratiegolf” met zich zal meebrengen. De mail is in het bijzonder gericht aan de diensten die asielcentra onder hun toezicht hebben. Meldingen over extreem geweld of religieuze rekrutering moeten op een centraal mailadres worden gemeld.

Uit diezelfde mail blijkt ook dat een deel van de Afghanen die nu al in de asielcentra zitten, zich erg gewelddadig gedragen.

Bron : Belga | Het Nieuwsblad
Foto’s (c) Gazet van Hove – cover : www.rt.com .