Op donderdag 2 september is het zover : de opening van de wekelijkse markt in de Boomkensstraat in Vremde. De markt is er gekomen op vraag van de inwoners en na een enquête waar meer dan duizend inwoners aan hebben deelgenomen.

Elke donderdag tussen 7.00 en 13.00 uur kan je er terecht voor de aankoop van verse groenten en fruit, kaas, vis, kip, hamburgers en broodjes, bloemen, textiel en zoveel meer. En natuurlijk voor een portie gezellig winkelplezier, want wat is er leuker dan van kraam tot kraam slenteren, een praatje slaan met de marktkramers, bekenden tegenkomen of genieten van iets lekkers ?

  • Om de opening van de markt te vieren, delen we op donderdag 2 september gratis herbruikbare boodschappentassen uit (zolang de voorraad strekt). Kom jij ook een kijkje nemen ?

Verkeersmaatregelen

De marktkramers staan in de Boomkensstraat, tussen het kruispunt met de Wommelgemsesteenweg en BKO De Wigwam. De Boomkensstraat wordt verkeersvrij gemaakt. Er geldt een parkeerverbod tussen 5.00 en 15.00 uur. Wie in de Boomkensstraat woont, verplaatst dus best tijdig de wagen. Verkeer op de Dorpsplaats (rond de kerk) blijft wel mogelijk en ook het kruispunt met de Wommelgemsesteenweg blijft vrij, waardoor de hinder op het doorgaand verkeer minimaal is. Bus 51 volgt een omleiding via de Reigersmolenstraat en de Berthoutstraat.

We raden iedereen aan om te voet of met de fiets te komen. Voor wie toch met de auto komt, blijft de parking van BKO De Wigwam beschikbaar.

Foto’s (c) Gazet van Hove.