Op donderdag 2 september ging in de Boechoutse deelgemeente Vremde een eerste marktdag door in het centrum aan de Boomkensstraat. Er stonden een 14-tal kramen met allerlei producten en etenswaren : kleding (2x), wasproducten, een frituur, handtassen (2x), een kunstenaar, fruit, kaas, tapas en zuidervruchten, een beulingspecialist, een hot-dog kraam, conserven, vis.

Er liep vrij veel volk rond, meestal van Vremde maar ook van enkele gemeenten verder. Het publiek was zoals in iedere markt, voor 80% vrouwen en meestal 50-plus, de uitzonderingen niet te na gesproken. Er liepen ook twee politieagenten rond om de orde te handhaven maar ze hadden niet veel werk. Brave mensen in Vremde.

Aangezien het goed weer was deden de twee cafés die open waren “gouden zaken”. De echte test voor deze markt komt binnen twee maanden, als het al wat kouder is en er neerslag valt. Hoe zal dan de opkomst zijn ?

Via een referendum konden de inwoners van Boechout zich uitspreken over een wekelijkse markt. Deze kreeg massale steun. Met een eerste succesvol resultaat.

We vernemen dat er 14 handelaars een contract voor drie maanden hebben getekend.

wat doet de gemeente van burgemeester Volckaerts ?

En Hove ?

Het lokaal bestuur Hove heeft ook de ambitie om een plaatselijke markt te organiseren. Maar corona kwam ertussen. Men zocht in Hove ook een geschikte plek om deze markt te houden ? Hopelijk kan Vremde een voorbeeld voor Hove zijn om ook een wekelijkse markt te organiseren. Het maatschappelijk weefsel zal er enkel maar door versterken.

Sint-Laureysplein Hove, gevaarlijke site voor marktplaats

Foto’s © Gazet van Hove.