Bibliotheek

Ben je tussen 4 en 18 jaar en hou je van boeken en verhalen ? Dan ben je van harte welkom bij de Leesjury! De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet.

In de Leesjury lees je tussen september en april een aantal boeken. Je denkt er over na en praat erover, vaak met andere leeftijdsgenoten in je leesgroep. Is het een leuk boek ? Waren sommige dingen moeilijk ? Wat vind je van de illustraties ? Daarna kies je je favoriete boek en is het tijd om te feesten ! Welke boeken je leest, hangt af van je groep. In de Leesjury van Bibkwintet zijn er zeven groepen die aansluiten bij je leeftijd. Elke groep heeft zijn eigen leeslijst. Als je alle boeken op je lijst gelezen hebt, ga je stemmen. Je rangschikt de hele lijst : het beste boek komt op de eerste plaats, en het boek dat je het minst graag las, komt op de laatste plaats. Stemmen doe je in je leesgroep, je begeleider verzamelt alle stemmen en geeft deze door. Als je internetjurylid bent, stem je online.

Lees je mee ?

Om mee te lezen met de Leesjury van het Bibkwintet vul je vóór 15 september het digitale inschrijvingsformulier in op hove. bibliotheek.be/deleesjury. Heb je voetbal of muziekles wanneer je leesgroep samenkomt ? Of lees je liever op je eigen tempo ? Dan kan je internetjurylid worden. Je leest op eigen houtje alle boeken van jouw leesgroep en geeft zelf je stem door op de website van de Leesjury. De boeken kan je ontlenen in de bibliotheek.

www.hove.bibliotheek.be .
www.deleesjury.be .

Foto’s © Gazet van Hove.