Startdatum : 13-09-2021 – Einddatum : 17-09-2021 .

Herasfaltering Boniverlei

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het asfalt op de Boniverlei (N173) in Edegem om het comfort van de weggebruikers te verbeteren. Vanaf het kruispunt met de Hovestraat tot aan het kruispunt met de Kontichstraat krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. De kruispunten zelf behoren niet tot de werfzone. In totaal gaat het over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer.

Timing

De asfaltwerken zijn gepland van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september. Eerst wordt de fundering uitgefreesd om dan een nieuwe onderlaag en toplaag asfalt aan te brengen.
 

Hinder

Vlak na het kruispunt met de Hovestraat wordt de Boniverlei volledig onderbroken tot aan het kruispunt met de Kontichstraat. Het doorgaand verkeer moet een omleiding in beide richtingen volgen via de Hovestraat, de Trooststraat en de Kontichstraat.

Alle zijstraten in de werfzone zullen doodlopen op de Boniverlei. De achterliggende wijken blijven bereikbaar via de Kontichstraat, de Hovestraat en de Mechelsesteenweg (N1). Voor de bereikbaarheid van de Leopold III-lei worden de verkeerspaaltjes ter hoogte van de Koning Albertlei tijdelijk weggehaald. De gele paaltjes aan het kruispunt met de Hovestraat worden ook tijdelijk weggenomen, zodat er een vrije doorgang voor de brandweer kan worden gecreëerd. Daarnaast geldt er een tijdelijk parkeerverbod langs de volledige werfzone.

Bereikbaarheid woningen in de werfzone

Inritten en garages in de werfzone zijn tijdens de werken niet toegankelijk met de auto. Heb je je wagen nodig, parkeer dan tijdig buiten de werfzone zodat je niet ingesloten geraakt.

Te voet of met de fiets kan je wel steeds jouw woning bereiken. Uiteraard kunnen hulpdiensten in geval van nood altijd tot aan jouw woning geraken via de snelste aanrijroute.

Wijziging aan de huisvuilophaling

Afvalpartner IGEAN zal het afval in heel de Boniverlei ophalen op maandagochtend 13 september 2021.

De bewoners van de Boniverlei die hun afval normaal op maandagavond buiten zetten, moeten dit dus uitzonderlijk eveneens op zondagavond aanbieden. De huisvuilkar zal maandagochtend 13 september om 6.00 uur langskomen in de straat. 

Als de werken de vooropgestelde planning volgen, zal de PMD-ophaling van donderdag en de snoeihout-ophaling van vrijdag normaal verlopen. Werd je PMD toch niet opgehaald, laat de zak dan zeker ook op vrijdag nog buiten staan.

Ernstige hinder ? Nee

Extra info

Wijk : Buizegem
Status : Geplande projecten .
Website : https://wegenenverkeer.be/werken/asfaltvernieuwing-op-boniverlei-edegem
Beheerder : Wegen en Verkeer .