Rode Kruis-Rand rekent op steun van lokale bevolking om te kunnen blijven helpen in je buurt

Vanaf 10 september gaat de Lokale steunactie van Rode Kruis-Rand van start.

Vanaf 10 september gaat de Lokale steunactie van Rode Kruis-Rand van start : een campagne waarbij de lokale afdeling om financiële steun vraagt bij de inwoners van Edegem, Kontich en Mortsel voor haar werking. Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale afdeling voor de organisatie van eerstehulpopleidingen, de aankoop van medisch materiaal, ziekenvervoer, ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen enz.

De lokale Rode Kruisafdelingen voeren elk jaar 2 grote campagnes om financiële middelen voor hun werking in te zamelen. In het voorjaar is er de bekende stickeractie en in het najaar, nu dus, is er de Lokale steunactie. Tijdens deze acties kunnen de inwoners van Edegem, Kontich en Mortsel hun financieel steentje bijdragen aan hun lokale Rode Kruisafdeling. De stickeractie verliep dit jaar zeker al beter dan in het coronajaar 2020 – waarbij slechts 1/10de van het normale bedrag ingezameld werd – maar is zeker nog niet op hetzelfde niveau als de vorige jaren. Vandaar dat deze 2de actie voor de lokale afdelingen superbelangrijk is. De lokale afdeling hoopt met deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners uit het werkingsgebied. Zij krijgen binnenkort een brief in de bus, waarmee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen.

90 vrijwilligers actief binnen de afdeling Rand

Rode Kruis-Vlaanderen telt meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. 90 daarvan zijn actief binnen de lokale afdeling Rand. Ze geven eerste-hulp-opleidingen aan inwoners, staan paraat voor medische hulp op tal evenementen (sport, muziek, cultureel enz.), stellen medische hulpmiddelen zoals een rolstoel of looprek ter beschikking en ook tijdens de recente coronacrisis stonden tal van hen paraat voor ziekenververoer, waren ze actief in test- en triagecentra en in vaccinatiecentra. Heel wat activiteiten waar onze lokale vrijwilligers de nodige middelen voor moeten hebben om deze goed te kunnen uitvoeren.

Door de lokale Rode Kruisafdeling Rand financieel te steunen, investeren de lokale inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand de lokale Rode Kruis afdeling Rand ooit eens nodig heeft is best groot en dan wil je professioneel en snel geholpen kunnen worden.

Ontdek wat we in jouw buurt doen op onze website of stuur een mailtje naar info@rand.rodekruis.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.