Maak kennis met de Molenbeekbron

In 2020 en 2021 kocht de gemeente verschillende percelen grond tussen het Sportpark Sneppenbos en de Hellestraat. In totaal werd er 6,5 hectare verworven met behulp van subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse regering. Deze percelen zijn cruciaal aangezien de bron van de Molenbeek hierin gelegen is.

Om dit project zo breed mogelijk te lanceren werken we samen met verschillende partners die elk een belangrijke rol zullen spelen in het ontwerp, onderhoud, financiering … Het gaat om Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt Land van Reyen, Strategisch project Beleefbare Open Ruimte Antwerpse Zuidrand (Boraz), Bosgroep Antwerpen Zuid, Zorgboerderij Kina en Samentuin Wijveld (Kwb).

Op deze percelen is er ruimte voor natte natuur, waarbij ruimte gegeven wordt aan water, bebossing met voedselbos, speelzones en rustzone voor natuur en wandelpaden. De inplanting krijgt stilaan vorm. De uitwerking zal in fases uitgevoerd worden en in samenwerking met de omgeving.

Infowandeling

Op donderdag 16 september om 19 uur nodigen we iedereen uit bij de ingang van sportpark Sneppenbos (Vremdesesteenweg 224) om de gronden te bezoeken. We vertellen je tijdens de wandeling graag meer over de plannen.

Interesse? Schrijf je dan hier vooraf in. 

Foto’s (c) Gazet van Hove.