Autoluwe zondag op 19 september in Hove

Maak op 19 september van jouw straat een speelstraat, rij met een treintje door Hove en/of loop of wandel mee met de Miles4Smiles of de rollatorwandeling. Tijdens de Week van de Mobiliteit maken we op zondag 19 september van 8.00 tot 18.00 uur een groot deel van Hove autoluw. Hiermee willen we onze inwoners stimuleren om verplaatsingen te voet of met de fiets te doen.

Treintje door Hove en rollatorwandeling 

Naast de Miles4Smiles en Muziek Op het Plein (een concert van Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys) zal er die dag een treintje door Hove rijden ! Het treintje vertrekt in de Weldadigheidsstraat om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur.

Om 10.00u. wordt er verzameld aan het dienstencentrum voor de rollatorwandeling richting Muziek Op het Plein.

Fietsersbond : teken jouw ideale Sint-Laureysplein

Net als de voorbije jaren vestigt de Fietsersbond op 19 september de aandacht op de dominantie van de auto in het dorpscentrum. Tijdens deze autoluwe zondag zal het plein autovrij zijn. Hoe zou het plein er uit kunnen zien zonder of met veel minder auto’s? Hoe ziet jouw ideale Sint-Laureysplein er uit? Kom het vertellen en/of tekenen aan het infostandje van de Fietsersbond van 9 tot 11 uur.

Wanneer : zon. 19 september 2021van 8.00 tot 18.00 uur

Prijs : Gratis

Waar ? grondgebied Hove

Contact : 03 / 454.39.01.
Organisatie : Lokaal bestuur Hove

Fietsersbond Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove.