Mahdi overweegt verplichte vaccinatie asielzoekers

door Pieter Van Berkel in palnws.be . 

Burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche (Open Vld) was niet te spreken over het feit dat 300 asielzoekers naar zijn gemeente komen. Zij zouden opgevangen worden in de vroegere luchtmachtbasis in de West-Vlaamse gemeente. Vanden Bussche verwijst naar het feit dat de asielzoekers mogelijk niet gevaccineerd zijn, terwijl zijn gemeente een groot aantal oudere inwoners telt.

“Onze gemeente is de oudste gemeente van Vlaanderen met bijna 90 procent volledig gevaccineerden”, aldus Vanden Bussche. “Door de komst van 300 asielzoekers die niet zijn gevaccineerd, wordt onze oudere bevolking aan een nodeloos risico blootgesteld, vooral van nieuwe varianten.”

“Iedereen die in Brussel in het Klein Kasteeltje aankomt wordt aan een coronatest onderworpen en wordt indien nodig in quarantaine geplaatst”, zegt Mahdi. “We proberen de asielzoekers ook zo veel mogelijk te vaccineren. Er zijn asielcentra met een vaccinatiegraad van meer dan 80%, maar er zijn er ook andere.”

“Wat mij betreft, mag zelfs de verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel liggen”, zegt de staatssecretaris. De kwestie zou vrijdag op het Overlegcomité besproken worden.

Bron : De Ochtend
Foto’s (c) Gazet van Hove.