Publieksraadpleging over het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan van Broekman Logistics (VLS)

Van 16 september tot 15 oktober organiseert de Gouverneur van Antwerpen een publieksraadpleging over het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan van Broekman Logistics (VLS). Als inwoner van Hove kan je de ontwerpteksten raadplegen en je opmerkingen formuleren.

Broekman Logistics (VLS) is een Seveso-bedrijf. Een Seveso-bedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Deze stoffen kunnen ontvlambaar, giftig of ontplofbaar zijn.

Een Bijzonder Nood- en Interventieplan (of BNIP) is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. De ontwerpteksten ervan raadplegen kan enkel ter plaatse en na afspraak in de kantoren van de Federale Dienst Noodplanning van de Gouverneur (aan de Italiëlei 4 in Antwerpen). De raadplegingsperiode loopt van 16 september tot 15 oktober. Een afspraak maken kan per e-mail via noodplanning@fdgantwerpen.be .

de Gouverneur

Foto’s (c) Gazet van Hove.