Infomarkt proefproject herinrichting kruispunt Dennenlaan–Beekhoekstraat

Hove

De provincie Antwerpen en de gemeente Hove starten in november met een proefproject op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen. Samen willen ze de slechte zichtbaarheid van en voor fietsers aanpakken en zo de fietsostrade optimaliseren.

De F1 Antwerpen-Mechelen is de oudste fietsostrade in Vlaanderen. Ze is sinds 2015 volledig in gebruik, maar de eerste delen werden al begin 2000 aangelegd. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal fietsers enorm. Waar de Provinciale Fietsbarometer in Hove in 2015 gemiddeld 1.404 fietsers per werkdag telde, steeg dit aantal naar net geen 2.000 fietsers per dag in 2020.

Infomarkt op 4 oktober

De zichtbaarheid van en voor fietsers op het kruispunt Dennenlaan–Beekhoekstraat in Hove is verre van ideaal. Met enkele aanpassingen willen het lokaal bestuur en de provincie Antwerpen dit kruispunt veiliger inrichten voor alle verkeersdeelnemers. En zo de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen meer toekomstgericht maken.

Op maandag 4 oktober licht de provincie Antwerpen dit proefproject toe. Je krijgt dan meer informatie over de aanpassingen, hoe we dit proefproject opvolgen, hoelang het loopt en hoe we het verder evalueren. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur bij Volkssterrenwacht Urania (Jozef Mattheessensstraat 60 in Hove).

begin Dennenlaan Hove