Op maandag 6 september is de vierde fase van de heraanleg van de Dr. Theo Tutsstraat en de korte Jan Frans Willemsstraat van start gegaan.

Nog tot en met eind september zijn de Dr. Theo Tutsstraat, het Onze-Lieve-Vrouweplein, de korte Jan Frans Willemsstraat en het kruispunt Heuvelstraat-Molenlei afgesloten voor verkeer.

Tijdens fase 4 zullen de Van Colenstraat, de Appelkantstraat, de lange Jan Frans Willemsstraat, de Heuvelstraat en de Molenlei dus doodlopend zijn. In de lange Jan Frans Willemsstraat zal grotendeels een parkeerverbod gelden zodat het plaatselijk verkeer elkaar kan kruisen.

  • Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) hebben steeds doorgang. Voetgangersverkeer blijft mogelijk tussen het George van Raemdonckpark en de Dr. Theo Tutsstraat. Fietsers kunnen ook omrijden via de Van Colenstraat, achter de kerk, langs het Pastoorsleike, richting de fietsostrade en zo naar de Heuvelstraat.
  • Voertuigen volgen de omleiding via de Hovesesteenweg en de Alexander Franckstraat naar de Provinciesteenweg (N10) en zo naar de Heuvelstraat.
  • Buslijnen 51 (richting Vremde Don Bosco) en 243 (richting Broechem) volgen een omleiding met enkele nieuwe haltes.

Alle info over de heraanleg vind je hier.

 

Omleidingsplan fietsers (klik op de foto om te vergroten)

Fietsomleiding fase 4

Omleidingsplan auto’s (klik op de foto om te vergroten)

Omleiding voertuigen fase 4

Omleidingsplan buslijn 243 richting Broechem Van Den Nestlaan (klik op de foto om te vergroten)

Omleidingsplan buslijn 51 richting Vremde Don Bosco (klik op de foto om te vergroten)

Foto’s (c) Gazet van Hove.