Sociaal huis

Om de kosten van de verwarming draaglijker te maken, kan je onder bepaalde voorwaarden een verwarmingstoelage krijgen. Je kan heel het jaar door een aanvraag doen.

Over welke brandstof gaat het ?
Het gaat om de factuur betaald voor stookolie (mazout), verwarmingspetroleum of bulkpropaangas. Deze tussenkomst kan niet voor aardgas via aansluiting op distributienet of propaan- of butaangas in flessen.

Wie kan een beroep doen op deze financiële tussenkomst ?
– Categorie 1 : personen met recht op verhoogde verzekeringstegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering (RVV-statuut) en een inkomen dat lager is dan de voor categorie 2 vastgestelde bedragen.
– Categorie 2 : personen met een jaarlijks bruto belastbaar gezinsinkomen lager dan 19.957,16 euro, verhoogd met
3.694,61 euro per persoon ten laste.
– Categorie 3 : personen met schuldoverlast : personen met een schuldbemiddeling in het kader van de wet op het consumentenkrediet of een collectieve schuldenregeling, en die de verwarmingsfactuur niet kunnen betalen.

Hoeveel bedraagt de toelage ?
De toelage bedraagt maximum 210 euro. Voor in kleine hoeveelheden aan de pomp aangekochte verwarmingspetroleum is er een forfaitaire toelage van 210 euro.

Hoe vraag je de toelage aan ?
Als je denkt recht te hebben op een verwarmingstoelage, neem je binnen de zestig dagen na levering contact
op met onze sociale dienst. Daar kan je de premie aanvragen. Maak daarvoor een afspraak bij Frank Van Roosbroeck (03 / 460 10 87 of frank.vanroosbroeck@hove.be). Breng zeker mee : je identiteitskaart, de leveringsfactuur van de brandstof, indien je in een appartementsgebouw woont : een attest van de eigenaar of beheerder met vermelding van het aantal appartementen waarop de leveringsfactuur betrekking heeft, voor categorie 1 en 2 : het bewijs van het gezinsinkomen (het meest recente aanslagbiljet, de meest recente loonfiche, het meest recente attest van uw sociale uitkering), voor categorie 3 : een kopie van de beschikking
van toelaatbaarheid of een attest van de schuldbemiddelaar. Gratis telefoonnummer Sociaal Verwarmingsfonds : 0800 / 90 929.

Foto’s (c) Gazet van Hove.