door Alain Grootaers in ’t Pallieterke .

Het gezondheidsbeleid dat dit land lam legt en zijn eigen burgers discrimineert wordt gestuurd door een verkozene met 80.000 stemmen en een niet-verkozen neurotische minister van Volksgezondheid, geflankeerd door een groepje zorgvuldig geselecteerde egomanen, bij u beter bekend als ‘de experten’Experten die met hun voorspellingen de bal vaker hebben misgeslagen dan een blinde baseballspeler op een donkere nacht. De verklaring was telkens hetzelfde : “Als we niks hadden gedaan, was het veel erger geweest.” Dat een negatieve stelling niet kan bewezen worden, weten deze “nepsperten” ook en dus gaan ze lustig door met het zaaien van paniek en twijfel. “Misschien hadden ze wel gelijk”hoor ik u al opmerken. Wel, gelukkig zijn er nog landen als Zweden en Amerikaanse staten als Florida om mee te vergelijken en waar de resultaten veel beter zijn dan elders. Of Gibraltar, waar 99,9 procent gevaccineerd is en waar ze toch vijf keer meer sterfgevallen hebben dan het wereldgemiddelde. Gek dat je daar niet méér over leest.

Met de aanval op de medische integriteit van een deel van zijn bevolking heeft “Zijne Pornhubbigheid” een ethische grens overschreden. Het was regelrechte “hate speech”, in onvervalste Radio Mille Collines-stijl.

“De Croo neemt de vlucht vooruit door een deel van zijn eigen burgers te demoniseren en uit te sluiten, om een falend beleid te maskeren”

Hij speelt in op de angst bij de bevolking voor wat intussen zelfs voor de WHO niet meer is dan een zware griep, een angst die voortdurend en zorgvuldig wordt aangewakkerd door zijn groep “nepsperten” die voorspelden dat de vaccins de ultieme oplossing gingen zijn en dat groepsimmuniteit zou bereikt worden als 70 procent van de bevolking zou gevaccineerd zijn. We zitten intussen aan 85 procent gevaccineerden. Mijn vraag is dan : waarom nog bang zijn als het vaccin toch werkt ? Misschien omdat die andere experten van Harvard en Oxford al anderhalf jaar roepen dat groepsimmuniteit onmogelijk is door de specifieke aard van coronavirussen.

UZA Edegem

De Croo doet uitschijnen dat niet-gevaccineerden de belangrijkste verspreiders zijn van het virus, terwijl uit meerdere onderzoeken inmiddels al lang blijkt dat ook gevaccineerden besmettelijk en besmetbaar zijn. In België hebben inmiddels al 1,2 miljoen mensen Covid-19 gehad (en waarschijnlijk veel meer asymptomatische gevallen) en die beschikken over een betere, levenslange bescherming dan die het vaccin biedt. Onderzoek wijst uit dat het vaccineren van deze groep niet alleen overbodig is – ze hebben natuurlijke immuniteit -, maar ook gevaarlijk kan zijn omdat de kans op bloedklonters toeneemt. Wie zo’n natuurlijke bescherming heeft opgebouwd, komt na zes maanden ook niet meer in aanmerking voor een vrijstelling op het vaccinatiepaspoort, terwijl hij levenslang beschermd is. Wie gevaccineerd is met een vaccin dat nog steeds gebaseerd is op een variant van 15.000 (!) varianten geleden en waarvan de efficiëntie intussen gezakt is naar amper 50 procent, krijgt wel een pas. Die 50 procent waarbij het vaccin niet werkt dus ook. Wie denkt u nu dat in het najaar de “drivers” zullen zijn van meer besmettingen ? Intussen wordt u wijs gemaakt dat de ziekenhuizen vol liggen met niet-gevaccineerden, terwijl je op de grafiek op pagina 30 van het verslag van Sciensano van 17 september kon zien dat er meer gevaccineerden dan niet-gevaccineerden met covid in de ziekenhuizen zijn opgenomen. Vervelend nieuws voor “Zijne Discriminerendheid”. En dus stopt Sciensano nu ineens met de communicatie van de hospitalisatie per vaccinatiestatus. “Door een daling in de deelname van ziekenhuizen aan de surveillance.” De Croo neemt de vlucht vooruit door een deel van zijn eigen burgers te demoniseren en uit te sluiten, om een falend beleid te maskeren. Sire, er zijn geen liberalen meer.

Foto’s (c) Gazet van Hove.