door Niels Geerinck in palnws.be .

De Franse regering zal de ontbinding voltooien van zes moskeeën en nog enkele verenigingen. Dat deelde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin mee. De moskeeën en verenigingen werden beschuldigd van het verspreiden van radicaal islamitische propaganda.

De moskeeën bevinden zich volgens de Franse autoriteiten allemaal in verschillende departementen doorheen heel het land. Onder de verengingen die worden ontbonden bevindt zich de islamitische uitgeverij ‘Nawa’. Volgens het onderzoek was die uitgeverij verantwoordelijk voor de verspreiding van boeken waarin de Jihad gelegitimeerd werd.

Ook de ‘African Black Defence League’ (LDNA) wordt door Darmanin ontbonden. De LDNA is een zelfverklaarde “revolutionaire beweging die voor de verdediging van de rechten van Afro-afstammelingen en Afrikanen” staat, ze waren zeer actief bij de Black Lives Matter-rellen en plunderingen in Parijs en andere steden. De minister is van mening dat de groep “een ideologie verspreidt die oproept tot haat, discriminatie en geweld op basis van afkomst, seksuele geaardheid.”

Bron : www.rfi.fr
Foto’s (c) Gazet van Hove.