Hove : nieuwe schepen terug tussen de mensen

Begin 2022 start huidig gemeenteraadslid Wim Bollaert (Fan van Hove) als schepen bevoegd voor Omgeving, Bestuurlijke Organisatie en Lokale Economie. Hij volgt dan Luc Vuylsteke de Laps op, vandaag schepen maar ook gekend als burgemeester van Hove gedurende 24 jaren (1989-2012).

Om zich wat bekender te maken in de gemeente stond Wim Bollaert de afgelopen week met een bestelwagen op zes verschillende plaatsen in de gemeente Hove. Hij luisterde naar de mensen met een goed idee, een straffe mening, commentaar of een vraag. Op alle zes plaatsen kwamen er Hovenaars naar Wim toe, soms wat meer of minder. In globo waren de commentaren positief in de zin van “we wonen graag in Hove, maar …” het kan hier en daar wat beter. Persoonlijk waren we getuige van zo’n gesprek, een man van middelbare leeftijd kwam zijn beklag doen over waterpompen die heel de tijd in de woonwijk draaien en de buren in hun rust storen, terwijl de oplossing is deze pompen op een flexibele ondergrond te plaatsen zodat ze weinig of geen lawaai meer maken. Wim gaat dit proberen op te lossen.

Tussen de mensen

Het feit van deze kennismakingstoer van Wim Bollaert is positief, want zo komen de verkozen gemeenteraadsleden terug onder de mensen en beseffen ze wat er in de gemeente leeft.

Het laatste weekeinde van september was er in zaal Da Capo een culturele beurs georganiseerd door het Davidsfonds – waar een 10-tal Hovese verenigingen aan deelnamen. Kritiek van de organisatoren was dat er weinig leden van de gemeenteraad hun interesse voor hun inzet toonden. Enkel de burgemeester, twee schepenen en één gemeenteraadslid namen de tijd om deze cultuurbeurs te bezoeken. Van de Hovese oppositiepartijen was er niemand te bespeuren.

Foto’s © Gazet van Hove.