Kom gratis kijken en luisteren naar Project Donald

Zuidrand

De cultuurhuizen van de Zuidrand zetten volop in op jong theatertalent. We laten je dan ook graag kennismaken met de uitzonderlijke audiovoorstelling ‘project Donald’ van tweemanscollectief VETO.

Eigen Kweek

‘project Donald’ werd als winnende voorstelling geselecteerd binnen Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars. Ze werd door 13 cultuurcentra gekozen uit maar liefst 71 inzendingen. Dat zijn dus 13 aanbevelingen om naar deze unieke productie te komen kijken.

De voorstelling

Het is 1968. Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot. Als hij bijna bij de finish is, geeft hij op.

Hij laat zich afdrijven op de Atlantische Oceaan en houdt zich niet meer bezig met de snelheid die hij maakt. Hij spendeert zijn tijd met het schrijven in zijn logboeken. Daarin is te lezen hoe hij verdwaald raakt in zijn eigen leugens en groeiende verwarring. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden.

Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld.

Tweemanscollectief VETO is gaan praten met mensen die door de coronacrisis hun richting verloren. Het resultaat is ‘project Donald’, een live podcast op scène waarin de stemmen van drie verschillende mensen naast die van Donald klinken.

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar vertellen, draaien aan de knoppen en openen je oren voor een verhaal over afzondering en weer samenkomen. Een preview vind je hier.

Uitnodiging

‘project Donald’ speelt vier keer in de Zuidrand. Op vrijdag 8 oktober ’21 (20.00u) in Kontich, donderdag 21 oktober ’21 (20.15u) in Aartselaar, zaterdag 6 november ’21 (20.30u) in Mortsel en op donderdag 18 november ’21 (20.00u) in Lint.

We willen zo veel mogelijk geïnteresseerden de kans geven om dit jong theatertalent te ontdekken. Daarom nodigen de 4 cultuurhuizen je graag uit om deze uitzonderlijke voorstelling gratis bij te wonen op 1 van de 4 speeldata. Gelieve wel op voorhand je tickets te reserveren voor de datum van jouw keuze.

Info & tickets

Alle info over de voorstelling en ticketreservaties is terug te vinden op https://www.dezuidrand.be/project-donald.

Foto’s (c) Gazet van Hove.