Van donderdag 4 november tot en met dinsdag 23 november wordt op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest opnieuw de Novemberfoor georganiseerd. 

De foor biedt een mooie verscheidenheid aan attracties. In totaal kan je er 64 foorinstellingen vinden. Naast de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen en lunaparken kan je bij de vele eetkramen op de Novemberfoor terecht voor lekkere caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout lekkers.

Opbouw 

Op zondagochtend 31 oktober start de opbouw van de foor. De foorinstellingen nemen hun standplaats in respectievelijk om 7.00 uur op het Zimmerplein en vanaf 8.00 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest worden de plaatsen ingenomen op maandag 1 november vanaf 8.00 uur.
Voor het oprijden en het plaatsen werd in samenspraak met de politie en de dienst mobiliteit een tijdelijke verkeersverordening en een signalisatieplan opgemaakt. Ook de omleidingen van de Lijnbussen worden gecommuniceerd. Meer info over de verkeersmaatregelen

Speciale acties

Tijdens de kermis worden ook enkele speciale acties en activiteiten georganiseerd :

  • Donderdag 4 november: de foorkramers openen vanaf 14.00 uur hun kramen en attracties.
  • Dinsdagavond 9 november: prikkelarm moment. Van 16.00 uur tot 19.00 uur doven de lichten en klinkt er geen muziek zodat op een rustige manier ‘gefoord’ kan worden.
  • Woensdagen 10 en 17 november : familiedag met acties en kortingen bij de attracties.

Openingsuren

Openingsuren : de kermiskramen dienen elke dag verplicht te openen tussen 16.00 en 20.00 uur. Ze mogen echter ook vroeger openen en dienen ten laatste te sluiten om middernacht op weekdagen en 01.00 uur ’s nachts in het weekend.

De foor sluit op zondag 21 november. Eetkramen en lunaparken blijven wel open tot de laatste foordag op dinsdag 23 november. Iedereen krijgt dan nog een laatste maal de gelegenheid om een smoutebol of wafel of warme rek te kopen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.