Van Zot Polleke en Poes

Antwerpen => www.anz.be

Onder deze titel knoopt het ANZ (Algemeen Nederlands Zangverbond) weer aan bij een oude traditie : organiseren van klassieke concerten met Vlaamse muziek. Het ANZ wil zijn rol als promotor van het Vlaamse lied en de muziek van eigen toondichters volop spelen.

In 1896 zagen twee dichters in Antwerpen het levenslicht: Paul Van Ostaijen (Zot Polleke) en Alice Nahon (Poes). Beiden werden heel populair bij de Vlaamse poëzieliefhebbers. Van Ostaijen maakte naam als dadaïstisch en expressionistisch dichter. Gedichten als MelopeeMarc groet ’s morgens de dingenBoem Paukeslag en Boerencharleston zijn algemeen gekend. Alice Nahon kennen we vooral als schrijfster van brave en devote verzen zoals de AvondliedekesGeloofVergiffenis en Uchtendliefde.

Beide dichters wil het ANZ eren op zaterdag 23 oktober 2021 ter gelegenheid van hun 125e verjaardag.

Heel wat Vlaamse en Nederlandse componisten grepen naar teksten van Van Ostaijen en Nahon om er muziek op te plaatsen.

Van Zot Polleke en Poes

Sopraan Cristel De Meulder, aan de piano begeleid door Lieve D’Haese, selecteerde een schare liederen uit deze oogst. Ze koos werken van o.a. Arthur Meulemans, Karel Albert, Flor Peeters, Ernest Van der Eyken, August Baeyens, Peter Welffens en Wilfried Westerlinck. Woordkunstenares Anke Verschueren verzorgt de presentatie en brengt teksten van de twee poëten. De jonge percussionist Grim Ongena zorgt voor een eigen ritmische inbreng en ondersteuning.

Info :
Zaterdag 23 oktober, 20 uur in deSingel (Witte Zaal) in Antwerpen
Toegang : 15 Euro (concert alleen) – 30 Euro (concert + drankje en knabbeltje)

Bestel hier uw kaarten