De Polen verdedigen hun en onze grens

door Paul Bäumer in ’t Pallieterke .

De duizenden vluchtelingen die het grensgebied tussen Polen en Wit-Rusland teisteren, zijn het gevolg van een georkestreerde campagne van de Wit-Russische dictator Loekasjenko. Ondanks diens chantage en de hetze van de EU mag Polen niet toegeven.

De huidige crisis aan de grenzen van Litouwen en Polen met Wit-Rusland begon op 23 mei 2021. Toen onderschepte een Wit-Russische MIG-29 een passagiersvliegtuig van Ryanair dat onderweg was van Athene naar de Litouwse hoofdstad Vilnius. Het toestel werd op bevel van Loekasjenko tot landen gedwongen in Minsk. Daar werden de Wit-Russische dissident Protasevitsj en zijn vriendin Sofia Sapega gearresteerd wegens hun rol in de protesten tegen de dictatuur van Loekasjenko.

Dat was een zo grove schending van het internationaal recht, dat zelfs de EU tot een reactie werd gedwongen. Naast de al bestaande sancties wegens de brute onderdrukking van de oppositie, kwam er in heel de EU een vlieg- en landingsverbod voor Wit-Russische vliegtuigen. Een heel minimalistische sanctie natuurlijk. Loekasjenko nam wraak door in Irak een aantal landverhuizers op te trommelen met de belofte dat zij via Wit-Rusland naar de EU zouden mogen reizen. Zij werden met Wit-Russische vliegtuigen overgebracht naar Minsk en vandaaruit naar de grenzen met Polen, Litouwen en Letland gestuurd.

Grensversperringen aanleggen

n
Muur van Berlijn 1989 – Foto (c) Wikipedia
Intussen hebben die landen hun grenzen gesloten. Vooral Polen reageerde efficiënt : er werden honderden kilometers grensversperringen aangelegd en er werden veiligheidstroepen ingezet om de migranten terug te drijven. Maar de Wit-Russische oproerpolitie belet hen terug te keren. Daardoor zitten nu grote groepen landverhuizers geblokkeerd. In totaal zouden er zo’n tienduizend in Wit-Rusland zitten, maar niet allemaal in het niemandsland natuurlijk.

Zelfs nadat Erdogan honderdduizenden landverhuizers, niet alleen uit Syrië, maar ook uit andere moslimlanden, dwars door Turkije naar Griekenland stuurde, en soms zelfs hun transport organiseerde, bleven vele mensen geloven dat het hier om echte vluchtelingenstromen ging. Toen al had iedereen moeten zien dat dit een georganiseerde invasie was. Nu zouden zelfs bij de laatste twijfelaars de oogkleppen moeten afvallen. Dit is een wraakzuchtige agressie van Wit-Rusland tegen zijn buurstaten, met moslims als pionnen. Loekasjenko kan zich dat allemaal veroorloven, want hij weet dat Poetin achter hem staat. Beide dictators zijn als rivaliserende maffialeiders : Loekasjenko wil zijn eigen territorium verdedigen en Poetin wil dat inpikken. Dikke vrienden zijn het niet, maar ze vormen wel samen een front tegen Polen en de Baltische staten.

Westerse hetze

Volgens onze media voert de Poolse regering een haatcampagne tegen de landverhuizers in het niemandsland. Als “bewijs” citeerde de VRT een Poolse reportage over “vluchtelingen” die op hun smartphones foto’s hadden van seks met kinderen en dieren. Dat werd afgeschilderd als hatelijke Poolse propaganda. Zou dat zo verbazend zijn ? In 2015 werden even compromitterende opnamen op gsm’s van “vluchtelingen” ontdekt. Toen waren dat vooral IS-filmpjes van onthoofdingen. Vele “jongeren” sturen opnamen rond van groepsverkrachtingen waaraan ze hebben deelgenomen. In landen als Afghanistan en Pakistan wordt homoseksueel misbruik van kinderen en tienerjongens stilzwijgend getolereerd. Men beschouwt dat als een fait-divers. Seks met negenjarige meisjes is zelfs officieel toegelaten. Men noemt dat een “islamitisch huwelijk”. En seks met dieren ? Dat is in sommige islamitische landen inderdaad een maatschappelijk probleem, zeker op het platteland. Waarom worden er anders zoveel religieuze verordeningen over uitgevaardigd ?

De Polen worden nu door heel de politiek correcte meute beschuldigd van monsterlijke onmenselijkheid omdat zij niet toegeven aan de chantage van Loekasjenko. Ze doen nochtans alleen hun verdomde plicht als Europeanen en als christenen. Wat de paus, de media en de niet-verkozen potentaten van de EU ook beweren. Hadden onze politici dat in 2015 ook maar gedaan… De enige schuldigen in dit conflict zitten niet in Polen, maar in Wit-Rusland en in het Kremlin.