Proefproject fietsostrade Amedeus Stockmanslei

De provincie Antwerpen en lokaal bestuur Mortsel willen er de veiligheid verbeteren en fietsers meer ruimte geven.

De provincie Antwerpen en lokaal bestuur Mortsel starten binnenkort met een proefproject op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen. Samen willen ze de veiligheid verbeteren en fietsers meer ruimte geven op de fietsostrade die door de Amedeus Stockmanslei loopt.

De fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen is de oudste fietsostrade in Vlaanderen. Ze is sinds 2015 volledig in gebruik maar de eerste delen werden al begin 2000 aangelegd. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal fietsers enorm. In 2016 telde de provinciale fietsbarometer op de Amedeus Stockmanslei in Mortsel gemiddeld 4500 fietsers per werkdag. Een aantal dat de laatste jaren alleen maar is toegenomen.

Het concept van het proefproject bestaat uit :

  • fietsers op de rijbaan A. Stockmanslei, samen met de auto (fietsstraat) richting Antwerpen
  • fietsers op het huidige fietspad op de A. Stockmanslei richting Mechelen

Hoe dit project juist zal verlopen en welke aanpassingen er nodig zijn, vind je op de website van de provincie Antwerpen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.