Raadslid Diederik Vandendriessche (HB) vroeg op de jongste gemeenteraad naar de mogelijkheden voor de uitwerking van een hernieuwd mobiliteitsplan ?

Met extra aandacht voor de ontwikkelingen op Coveliers Noord.

Schepen van Ruimtelijke ordening Luc Vuylsteke de Laps ‘Fan van Hove (CD&V) antwoordde : “er werd een studie door Antea voor Matexi uitgevoerd. We gaan een ander bureau vragen om dit te onderzoeken. Alle fracties krijgen deze studie.

Er is zeker nood aan een nieuw mobiliteitsplan in Hove. We willen dit ineens inplannen bij de opmaak van het Ruimtelijk Beleidsplan. Bij de parkeernorm botsen we op discussies over de hanteerbare en de afdwingbare parkeernorm” aldus de schepen.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) voegde hier nog aan toe : “de Vlaamse regering wil in de komende jaren 30.000 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens voorzien. Binnen de twee jaar zal Hove er een 40-tal bijkrijgen. We moeten groepen bij elkaar zetten, want binnen een straal van 200 meter moet er een hoogspanningscabine staan. Ze zullen vnl. komen in de gesloten bebouwing van Hove. Want parkeerplaatsen zijn er soms problematisch. De wetgeving moet men nog aanpassen. We zullen de mogelijke sites in Hove onderzoeken”.

veertig nieuwe oplaadpunten in Hove erbij

Foto’s © Gazet van Hove.