Edegem, Breng jouw buurt in beweging : elke stap telt

Samen bouwen we aan buurten waarin bewoners zorg dragen voor elkaar, in de ruime zin van het woord. Mensen letterlijk in beweging krijgen, hoort daar ook bij. Daarom zijn we in Edegem gestart met de campagne ‘10.000 stappen : Elke stap telt !’.

Wie meestapt in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s is sowieso al een eind op weg naar een goede gezondheid. Bovendien heb je al één voet binnen naar meer sociaal contact, zorg je voor minder vervuiling en autolawaai en maak je de buurten en straten zo leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

Zet je beste beentje voor

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in Edegem of elders in Vlaanderen? Die duiden aan dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. De komende vier jaar zet Edegem nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Wil je zelf ook een affiche uithangen? Je kan ze verkrijgen in het gemeentehuis, vrijetijdscentrum Kruispunt en de sporthal. Hoe meer affiches, hoe meer we elkaar kunnen motiveren!

Volg de Facebookpagina van Edegem en het Vlaams Instituut Gezond Leven op de voet voor leuke info en
wedstrijden.

Foto’s (c) Gazet van Hove.