Problematiek “Donderbrug” niet weg te slaan uit gemeenteraad

Hove

Op de jongste gemeenteraad stonden er weer twee interpellaties gepland over de problematiek van de “donderbrug” aan de Beekhoekstraat-Parklaan. De raadsleden Katia Devriendt (pH7) en Dierderik Vandendriessche (HB) tekenden hiervoor. “Op 8 november is het proefproject door de Provincie voorgesteld. Op 15 november is er een omzendbrief door de Provincie toegekomen bij de bewoners van de wijk. Vandaag is er nog een brief toegekomen. Op 1 december begint men te werken. Is dit goede communicatie ?” vraagt Katia zich af.

gevaarlijke verkeerssituaties voor de zwakke weggebruikers

De communicatie is in handen van de Provincie. Met de Hovese bevolking moeten we naar een consensus komen. Welke pistes zoeken we om met iedereen te communiceren ?” vraagt Diederik zich af.

Schepen Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “door de feestdagen is de communicatie misgelopen. Op 5 november zijn de brieven door Easypost opgehaald. De diensten hebben ondertussen hun les geleerd. Tussen prior of non-prior is er geen verschil meer. Er is maar 2 tot 3 dagen per week postbedeling. Vorige week was er overleg. De Provincie kwam met een aantal aanpassingen. Het proefproject start op 1 december. De zebrapaden blijven behouden. De borden van 25 km/u zijn er om te sensibiliseren maar hebben geen wettelijke waarde. De rode fietsmarkeringen onder de brug gaan niet door want het is nog maar een proefopstelling. Eerst hier afwachten. Er komt geen fysieke afsluiting van de weg, ook geen obstakels. Men zal monitoren en meten. Er rijden normaal dagelijks 900 voertuigen onder de brug. Na één maand gaan we de doorgang onder de brug al evalueren. De evaluatie van het hele project komt na drie maanden want de werken aan de Jan Frans Gellyncklaan starten op 1 maart 2022. Daarna treffen we een besluit over dit project. We zullen borden aan de brug hangen met info en er komt ook een grote banner over de brug” aldus de schepen.

Schepen Gerda Lambrecht in actie

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) voegde hieraan toe : “er zijn reeds werken bezig aan de hoek van de fietsostrade en de brug. De zichtbaarheid verbeteren voor de fietsers. Er is ook een actiegroep opgedoken rond de Donderbrug. Ze denken na en doen voorstellen. De Provincie kan voorstellen doen, maar het is uiteindelijk de Gemeente die beslist want het is gemeentelijke bevoegdheid”.

Foto’s © Gazet van Hove.