CORONA : De boosterprik is al lang bezig in Lint

Eind september jl werd er in Fort 4 in Mortsel nog een feestje gehouden voor de medewerkers van het ZORA-vaccinatiecentrum in Lint om hen te bedanken voor hun inzet. Toen dacht men nog dat het centrum zou sluiten op 15 oktober. Ondertussen weten we beter en rolt de vierde besmettingsgolf over ons land. De verschillende regeringen van ons land treffen reeds strenge maatregelen om covid-19 te bestrijden. Eén ervan is de boosterprik, de derde prik met minstens zes maanden tussentijd met de laatste prik.

Momenteel worden de 65-plussers (geboortejaar 1956) uitgenodigd in Lint samen met mensen uit de zorgsector met geboortejaar 1993 (28 jarigen). Nadien volgt de hele bevolking gaande van oud naar jong met voorrang voor de mensen met een onderliggende aandoening.

Vandaag heeft ZORA vier priklijnen, dit is wat weinig voor het vele werk. Het personeel is nog zeer gemotiveerd om te vaccineren, maar ze kregen ook al af te rekenen met mensen die covid kregen en in quarantaine moesten gaan. Vrijwilligers om te komen helpen zijn nog steeds welkom.

Tegen april 2022 moeten alle inwoners van Lint, Hove, Edegem, Mortsel, Kontich en Boechout een derde boosterprik hebben gekregen. Hopelijk gaan ze er allemaal op in, maar we scoorden als regio reeds meer dan 90 % bij de vorige vaccinatiegolf, dus we zijn positief gestemd.

Foto’s © Gazet van Hove.