Opvolging covid-maatregelen in Hove

Op de gemeenteraad vroeg raadslid Marie Misselyn (HB) naar de opvolging van de covid-19-maatregelen in Hove ? “De burgemeester is verantwoordelijk voor ongevallen op zijn grondgebied. Hoe kunnen we de vaccinatiegraad opkrikken ? De maatregelen opvolgen ? De risicogroepen ondersteunen ? “ wilde de interpellante weten.

de AED-studio’s in Lint

Schepen van onderwijs Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “In Hove is bij de +18-jarigen 96,17% gevaccineerd. Bij de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar zijn 561 van de 603 personen gevaccineerd. Dit is 93,23 %. Het is moeilijk om nog verder te overtuigen. In oktober gebeurden er een aantal vaccinaties bij mensen thuis, in november werden de zorgverleners gevaccineerd in Lint. Vanaf morgen zijn de woonzorgcentra aan de beurt, zij zorgen zelf voor de organisatie. Vanaf 1 december komen de serviceflats en de dagcentra aan de beurt. Een arts gaat naar immobiele burgers. 60-plussers worden ook al gevaccineerd. Er zullen reeds 13.000 mensen gevaccineerd worden voor 3 januari 2022. Dit zal in Lint niet lukken met drie lijnen. In de AED-studio’s zal men opschalen wat ruimte betreft. Het centrum blijft al zeker open tot april 2022. Dit zal heel waarschijnlijk niet het einde zijn. In de AED-studio’s is een HR-manager aangesteld, hij heeft een grote groep van verplegers, apothekers, artsen waaruit men kan kiezen. Als er een tekort is, zullen ze zich wel wenden tot de lokale besturen” aldus de schepen.

veel volk betrokken bij de vaccinaties

Foto’s © Gazet van Hove.