Isolatie oude gebouwen in Hove

Raadslid Jo Ampe (HB) vroeg op de gemeenteraad om het isoleren van woningen te promoten en de administratieve procedure voor het aanbrengen van buitenisolatie te vereenvoudigen. “Men kan in InfoHove informatie vertrekken aan de burgers voor het isoleren van de buitenmuren. Dit is éénvoudig en snel. Wat is mogelijk in Hove ? Sommige gemeenten zoals Mortsel, Edegem en Hoogstraten doen dit reeds. We kunnen de schepen van ruimtelijke ordening de opdracht geven om dit te onderzoeken” aldus de interpellant.

raadslid Jo Ampe

Schepen van Ruimtelijke ordening Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) antwoordde : “u zal in mij een bondgenoot vinden om energie te sparen. De context wordt wel op het Vlaamse niveau geschetst. Isolatiedossiers maken deel uit van een ruimer renovatie en verbouwingsdossier. Als er aparte voorbeelden zijn willen we er zeker naar kijken”.

Incident gesloten.

schepen Luc Vuylsteke de Laps

Foto’s © Gazet van Hove.