Preventietips tegen woninginbraak !

Het aantal inbraken in woningen zit terug in stijgende lijn. Corona is grotendeels onder controle en de mensen zijn minder thuis en tijdens de dag vaker terug op hun werk. Mensen met minder goede bedoelingen weten dit ook en “willen hun slag slaan !” Binnen enkele dagen begint het winteruur en is het weer vroeger donker.

Binnenlandse Zaken roept op om je huis te laten controleren door een diefstalpreventie-adviseur. Neem hiervoor contact op met je politiezone.

Actie tegen inbraken

Wist je dat er in België meer dan 141 woninginbraken per dag worden gepleegd ? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro…

Tijdens de wintermaanden treedt de duisternis sneller in en dat brengt enkele risico’s met zich mee. Gelukkig staat politiezone HEKLA graag paraat met enkele nuttige tips: samen werken, samen veilig !

Neem alvast zelf volgende goede gewoonten aan om het risico op een inbraak te verkleinen :

  • Doe altijd ramen en deuren op slot, ook al ben je maar even afwezig. Vergeet het tuinhuis, de garagepoort of het kelderraam niet !
  • Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht. Berg ze op, registreer ze en neem er foto’s van.
  • Geef je huis een bewoonde indruk. Vermijd een overvolle brievenbus, vraag aan je buren om de rolluiken op en af te laten als je met vakantie bent, vermeld niet op sociale media dat je afwezig bent,…
  • Help de inbreker niet en berg bijvoorbeeld een ladder of ander gereedschap goed op.
  • Maak je huis goed zichtbaar door een laag gesnoeide voortuin. Vergeet ook de voorkeursplekken van de inbrekers niet (zij- en achterkant van het huis). Zorg voor goede binnen- en buitenverlichting.

Wil je je woning laten screenen door één van onze diefstalpreventie-adviseurs ? Onze specialist geeft je gratis, neutraal en vrijblijvend advies op maat om je woning beter te beveiligen.

Maak een afspraak via preventie@politiehekla.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.