HOVE

Er zaten vier mensen op de publiekstribune.

De raadsleden Breyne, Beeldens, Misselyn, Bollaert en Michiels volgenden de raadszitting van thuis uit via de computer. Raadslid Van den Bergh was verontschuldigd wegens gezondheidsredenen.

De notulen en het zittingsverslag van de algemene directeur van vorige gemeenteraad van 26 oktober werden unaniem goedgekeurd.

De raad installeerde Veerle D’Haene (N-VA) als opvolger van Guido Sel met ingang van 1 januari 2022. Mevrouw D’Haene was reeds gemeenteraadslid tijdens de vorige legislatuur 2013-2018.

De raad nam kennis van de eedaflegging van raadslid Wim Bollaert (Fan van Hove) als schepen met ingang van 1 januari 2022. Hij vervangt dan huidig schepen Luc Vuylsteke de Laps, die als gemeenteraadslid in de raad blijft zetelen.

Wim Bollaert, toekomstig schepen

Bij geheime stemming werd Luc Vuylsteke de Laps aangeduid als voorzitter van de raadscommissie financiën met ingang van 1 januari 2022.

De raad keurde éénparig de aangepaste samenwerkingsovereenkomst Zwerfkattenproject Lint-Hove goed.

De voltallige raad keurde het reglement erkenning opvanginitiatief goed dat ingaat vanaf 1 december 2021.

De raad keurde ook unaniem een resem van algemene (buitengewone) vergaderingen goed van GEVAPV JOC Hove, IKA, IGEAN Dienstverlening, IGEAN Milieu & Veiligheid, Pontes, Cipal, Water-link, Fluvius.

De raad bekrachtigde ook het besluit van de burgemeester omtrent de organisatie van de vergaderingen tot en met 22 januari 2022 (digitaal hybride gemeenteraden).

Geen punten aangebracht door het publiek.

Foto’s © Gazet van Hove.