In de gemeenteraad vroeg raadslid Filip Craen (HB) naar de stand van zaken betreffende de visie omtrent de gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach. “In andere gemeenten verlaten scholen het gemeentelijk net en gaan over naar een andere koepel. Hoe zit het in Hove ?” wilde de interpellant weten.

Schepen van onderwijs Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “ik had vorige week nog overleg met de Edegemse schepen van onderwijs en we hebben de problemen voorgelegd. Edegem zal de scholengemeenschap verlaten, dan blijven er nog twee scholen over en dat zijn deze van Hove en Boechout. Deze gemeenschap kan tot 2026 blijven bestaan. Wij zullen in september 2022 overschakelen naar de scholengemeenschap Merkpunt. Deze hebben eigen coördinatoren, ICT en zorgvoorzieningen. Vandaag beschikken zij over zeven scholen. Wat Boechout gaat doen, weten we niet. Voor Hove is er een oplossing in de maak. De visie van het Hovese schepencollege is dat ze geen school zal overdragen naar een andere koepel tijdens deze legislatuur. Wij ondersteunen onze school. In Lint had men in de gemeentelijke basisschool een grote terugval van leerlingen, de gebouwen zijn in erfpacht zonder vergoeding overgedragen. Wat onze gemeentelijke school kost, kan ik niet direct zeggen, dat moeten we eens berekenen via de technische dienst, het poetsen moet men ook meerekenen. De kosten en investeringen zijn nooit opgelijst”.

als dit maar goed komt

In Wommelgem en Lint gingen recent een aantal gemeentescholen over naar het GO (Gemeenschapsonderwijs). In Edegem in de toekomst ook.

De scholengemeenschap Merkpunt telt vandaag zeven scholen : in Mortsel is dat de Parkschool, kleuter en basisschool, de gemeentelijke basisschool Lieven Gevaert Osylei, Ritmica Steenakker, Ritmica Cappenberg Hove, de gemeentelijke basisschool Abraham Hans Kontich en de gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius Edegem. Binnenkort komt hier dan de gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach uit Hove bij.

Hove : Ritmica huist in kasteel Cappenberg

Foto’s © Gazet van Hove.