Gemeenten Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem kiezen voor een ‘hybride’ systeem waarbij inwoners moeten reserveren voor een bezoek op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Op woensdag en donderdag blijft het park toegankelijk zonder afspraak. De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 januari 2022.

Waarom op afspraak werken ?

Het intergemeentelijk recyclagepark van Borsbeek-Wijnegem-Wommelgem is het drukst bezochte recyclagepark van de IGEAN regio, met maar liefst ca. 100.000 bezoekers op jaarbasis. Dit zorgt onvermijdelijk voor momenten met lange wachtrijen en wachttijden. De impact is eveneens voelbaar bij buren en bedrijven in de buurt die om die reden soms niet vlot bereikbaar zijn.

Een hybride reservatiesysteem kan hierbij soelaas brengen. Bij zo’n hybride systeem wordt op de meest drukke dagen op afspraak gewerkt; op de rustigere dagen kan het recyclagepark zonder afspraak bezocht worden.

Ik wil een afspraak maken, hoe doe ik dat ?

Inwoners die naar het recyclagepark van Wommelgem willen gaan, kunnen vanaf maandag 6 december  eenvoudig hun afspraak inplannen via de reservatietool op de website igean.mijnrecyclagepark.be of via de website van IGEAN.

Heb je hulp nodig bij deze reservatie, dan kan je ook bij de collega’s van klantenbeheer terecht op het telefoonnummer 03 350 08 14.

Is een afspraak altijd nodig ?

Plan je een bezoek op woensdag of donderdag, dan is GEEN afspraak nodig.  Wanneer je op dinsdag, vrijdag of zaterdag naar het recyclagepark van Wommelgem wil komen is een afspraak altijd nodig. Die dagen blijven een aantal parken in de buurt natuurlijk wel gewoon open zonder afspraak. Let wel, ook voor een bezoek aan het recyclagepark van Ranst en Rumst is altijd een afspraak nodig!

Download hier het volledige persbericht.

Hovenaars mogen hun afval nog steeds vrij naar het containerpark brengen

Foto’s (c) Gazet van Hove.