door Anton Schelfaut in palnws.be .

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever wacht in 2024 de laatste kans om iets ordentelijk te doen aan de onbestuurbaarheid van België. “Als we nu niks doen, zal de collectieve verarming zo tastbaar worden, dat de brave Vlaming het niet meer zal slikken”, waarschuwt hij in een interview met De Tijd.

De Wever maakt zich sterk dat de enige toekomst voor Vlaanderen die van een Noord-Europees land is. “Anders hebben we geen toekomst meer”, klinkt het onheilspellend. “Dat blok dat aan ons been hangt, wordt steeds zwaarder. Democratisch wordt het helemaal ondraaglijk als de communisten naar 20 procent gaan. In 2024 loopt de wekker af. Dan is het de laatste kans om iets ordentelijk te doen aan de onbestuurbaarheid van België.”

volksverraders eens goed afstraffen

Twee voorwaarden

Verder somt De Wever twee voorwaarden op waaraan voldaan moet worden om de confederale omslag te realiseren. “Ten eerste : wij moeten de grootste blijven. Ik besef zeer goed dat het momenteel bergop fietsen is. Wij zijn een centrumrechtse partij die onder druk staat van extreemrechts. Op dit moment zijn er geen evidente wegen naar grote winst. En twee: CD&V en Open Vld, die ideologieën vertegenwoordigen waar ik niks tegen heb, zouden afgestraft moeten worden voor Vivaldi. Als die twee zaken zich voordoen, kan er veel.”

“In de peilingen zijn we daar vandaag niet”, erkent De Wever. “Maar erg veel scheelt het niet meer. Nog een duwtje en het is redden wie zich redden kan. Krijgt Open Vld echter nog maar de minste indicatie dat ze beloond wordt door de kiezer of wordt het Vlaams Belang de grootste, dan is het direct Vivaldi II. En dan zullen ze dat verkopen als een dam tegen extreemrechts.”

pro-Catalaanse betoging in Brussel

Catalaans scenario

Een scenario waarin N-VA en Vlaams Belang samen een Vlaamse regering vormen, die in opstand komt tegen België, geniet niet de voorkeur van De Wever. “Dan kom je in het Catalaanse scenario en dat brengt geen enkele oplossing dichterbij”, besluit hij. “Als je je verantwoordelijk voelt voor de welvaart van de Vlamingen en ook de Franstaligen, is een revolutie in dit tijdsgewricht het laatste wat we nodig hebben.”

Bron : De Tijd .

art. 1 Statuten N-VA : toepassen !!!

Foto’s (c) Gazet van Hove.