Deel 1 verscheen op dinsdag 4 januari 2022.

Vandaag het vervolg.

Welk waren de slechtste momenten tijdens uw politieke loopbaan ?

Guido Sel : “dat was in december 2013 toen de toenmalige coalitiepartner pH7 de begroting niet goedkeurde en ze eerst hadden gezegd deze toch te zullen goedkeuren. Een ander negatief punt was bij de verkiezing van de vorige algemeen directeur toen we moesten kiezen tussen Luc Vanrusselt en Rob Van den Audenaerde. Er zijn toen allerlei afspraken niet nagekomen en er is veel woordbreuk gepleegd. Wat ook negatief overkwam was de onaangekondigde scoutsbetoging op de gemeenteraad enkele jaren geleden. De scouts werden politiek gemanipuleerd”.

Welk waren de beste momenten ?

De goede samenwerking in de gemeenteraad, tussen meerderheid en oppositie met het schepencollege. De installatie van de huidige algemeen directeur. Bij mijn afscheid heb ik waardering gevoeld van alle raadsleden.”

Aanzien mensen u als een politicus ?

“Door de gewone burger ben ik er nooit op aangesproken dat ik in de gemeenteraad zetel. Ik rijd voor de MMC (Minder Mobielen Centrale) en soms vragen mensen mij dan of ze te maken hebben met ‘de Guido Sel’, waar ze al eens hebben horen over spreken. Ik heb nooit mijn persoonlijke PR verzorgd, moest ik dit hebben gedaan dan had ik een pak meer stemmen”.

Welke raad geeft u aan de ‘achterblijvers’ in de gemeenteraad ?

“De zittende coalitie moet met concrete voorstellen komen. Ook eerlijk communiceren zonder achterliggende bedoelingen. De oppositie moet het spel ook eerlijk spelen en de positieve kanten van het beleid erkennen. Als ze niet akkoord zijn moeten ze met degelijke argumenten en alternatieven afkomen. Ik heb altijd gestaan voor het spreekrecht van de raadsleden.”

Welke levenservaringen hebt u uit dit mandaat geleerd ?

Alle gemeenteraadsleden zijn betrokken bezorgd over het welzijn van de Hovenaars, ieder vanuit zijn eigen politieke invalshoek. Ook het financiële aspect van de zaak wordt ernstig genomen door de raadsleden, met respect voor de minderbedeelden. In de Hovese gemeenteraad wordt er heel voorkomend met elkaar omgegaan. De meesten zijn positief ingesteld”.

Hoe gaat u uw tijd verder invullen ?

Ik blijf voorzitter van het Davidsfonds Hove en zetel in het bestuur van de KWB en de Statiepoweten. Verder ben ik ook actief lid van de Fietsersbond.”

Fietsersbond Hove

Foto’s © Gazet van Hove.