Hove, gemeenteraad 25 januari

Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Stefan Beeldens (pH7) naar de stand van zaken betreffende de Donderbrug aan de Beekhoekstraat. “Hebt u cijfers uit het verleden i.v.m. mogelijke incidenten die er zich hebben voorgedaan ? Is er schade geweest ?”

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “Op het college van burgemeester en schepenen van 31 januari e.k. wordt dit punt geagendeerd. De Provincie gaat het schepencollege inlichten over de metingen die zijn gebeurd. De politie zit mee aan tafel. Tot op heden hebben we geen cijfermateriaal gezien. Dat kunnen we opvragen. Ik heb al overleg gehad met de politie over deze zaak en ze stelden dat er in het verleden geen zware incidenten zijn geweest. Na de cijfers kunnen we een debat houden in de volgende gemeenteraad van februari. Alles komt in tussentijdse cijfers naar boven. Het is nog steeds een tussentijdse evaluatie. Ik krijg ook mails van burgers die tevreden zijn met de proefopstelling”.

Stefan Beeldens stelde ook dat er ’s morgensvroeg druk verkeer is tussen de Geelhandlaan en de brug over de Leon Dumortierstraat.

Dossier krijgt zijn vervolg in een nieuwe aflevering.

Foto’s © Gazet van Hove.