door Carl Deconinck in palnws.be .

Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter was te gast bij omroep Ongehoord Nederland (ON). Daar zei hij dat het Europese volk en de bijbehorende manier van leven vervangen worden “door de immigranten.” Volgens linkse partijen verspreidt hij daarmee “de extreemrechtse complottheorie over omvolking.”

Linkse partijen in het Nederlandse parlement zijn niet gediend met de beschrijving die Filip Dewinter gaf van de demografische transitie in Europa. De partijen VVD, D66, PvdA, GL, PvdD, CU, Denk, Volt en het lid Gündogan, samen een meerderheid, willen dat een dergelijke uitzending niet nog eens kan plaatsvinden. Daarom hebben ze Kamervragen ingediend bij mediaminister Gunay Uslu (D66).

“Ons volk wordt vervangen door een ander volk. Samen met die bevolkingsruil komt ook een beschavingsruil. Onze manier van leven wordt vervangen door de immigranten”, zegt Dewinter in de uitzending. “Europa wordt Eurabia.”  Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) vindt die beschrijving gevaarlijk. Hij verwijst naar diverse aanslagen door extreemrechtse terroristen.

Vals narratief

Ongehoord Nederland-voorzitter Arnold Karskens reageerde bij NOS. Hij zegt dat de linkse partijen een vals narratief schetsen. Het ging volgens Karskens vooral om de negatieve gevolgen van immigratie. Karskens noemt Dewinter hierin een “legitieme gast”. Vorige week wilde Dewinter samen met Nederlands politicus Geert Wilders nog een bezoek brengen aan Molenbeek, om er de effecten van migratie aan te tonen. Dat bezoek werd echter geweigerd door het lokale PS-bestuur.

De kritiek dat Dewinter de ruimte kreeg om de omvolkingstheorie te duiden, terwijl die ook als rechtvaardiging van aanslagen wordt gebruikt, vindt Karskens niet terecht. “We gaan D66 als pro-immigratiepartij toch ook niet de schuld geven van iedere islamitische aanslag in Europa of de Verenigde Staten? We stoppen het niet in het extremisme.” Hij vindt dat ON het “op een nette manier heeft gedaan”. Bij de rechtse PVV reageert men dan weer in steun voor ON. Partijkopstuk Martin Bosma noemt de reactie van links “doodeng”. Volgens hem willen die partijen de vrijheid van meningsuiting en de journalistieke vrijheid beknotten.

(378) Europa wordt Eurabia door omvolking – Ongehoord Nieuws – YouTube

Bron : NOS .

Foto’s (c) Gazet van Hove .