door Wannes Neukermans in palnws.be .

In Nigeria toont IS-WAP (West-Afrikaanse Provincie) een video waarin 20 christenen worden vermoord. Op die manier wilden ze wraak nemen omdat Amerikanen in Syrië IS-leiders vermoordden. Christenen worden vaak als handlangers van ‘het Westen’ gezien en worden daarmee op één lijn gezet.

In het Midden-Oosten zien we een stijging van aanslagen in Irak en Syrië, maar ook in Israël en – nog meer naar het zuiden – in Egypte waren er zware incidenten en aanslagen. De bedoeling is om zoveel mogelijk chaos te creëren om zo nog meer terreur te plegen. Turkije blijkt een facilitator te zijn van IS door terroristen doorgang te geven naar onder meer Irak en Syrië. Ook nog meer naar het oosten, namelijk in Afghanistan, Pakistan en Indonesië neemt het IS-geweld toe. ISIS-K (Khorasan) is de tak van IS die zich in Centraal-Azië en Zuid-Azië bevindt en terreurdaden pleegt.

Ondertussen blijft Turkije een NAVO-bondgenoot en weigert het Europees Parlement nog maar zelfs te debatteren over christenvervolging. Over de problemen niet eens willen praten, laat staan die te benoemen, zorgt er mede voor dat IS opnieuw kan groeien en steun krijgen.

Een Kwestie van Geloof is te beluisteren via palcast.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.