Hove : Rel over bierprijs tijdens komende Zomerend-feesten

Tijdens de laatste gemeenteraad van mei vroeg raadslid Irène Arnalsteen (N-VA) naar de deelname van het JOC (Jeugd Ontmoetings Centrum) aan de komende Zomerend-feesten ? “Op 4 mei jl. was er een vergadering van het JOC. Ze staan weigerachtig tegenover de komende Zomerend-feesten. Het draait vnl. rond de prijzen van het bier. Er zijn afspraken gemaakt met de middenstand en het JOC was niet akkoord. Er is geen afspraak gemaakt met hen. Een dame heeft nog contact opgenomen met de vertegenwoordiger van het JOC, maar ze willen niet deelnemen. Kan men nog voor een toenadering zorgen ?” vroeg de interpellante.

de ZEF brengen heel Hove samen. Sommigen willen niet …

Schepen van Jeugd Els Pauwels (Fan van Hove / CD&V) antwoordde : “ik kan uw verhaal enkel maar bevestigen. Ik ben niet aangenaam verrast. Voor de viering van 750 jaar Hove willen we alle generaties samenbrengen, ook het JOC. Ondertussen is er ook Jeugdraad geweest; de scouts en Jaanimo zullen wel meewerken aan de Zomerend-feesten, met het plaatsen van een gratis springkasteel voor de kinderen. Het JOC hapte niet toe. Ik weet niet welke druk we nog kunnen uitoefenen. Ik hoop dat ze nog tot inzicht komen want het zou een grote fout zijn naar de toekomst toe” aldus de schepen.

hoeveel geld gaat er gewonnen worden met de bierverkoop ?

Raadslid Arnalsteen ging hierop door : “de prijs van het bier is op 2,5 euro per pint gesteld door de middenstand. Het JOC vindt dit te duur. Ze willen onder de prijs verkopen. De middenstand en de horeca hebben een akkoord over de bierprijs. De Zomerend-feesten gaan uit vanwege de Hovese Middenstand”.

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) stelde tot slot : “we moeten de Zomerend-feesten lekker en gezellig houden. We zullen het bestuur van het JOC uitnodigen op het College van Burgemeester en Schepenen”.

Als dit maar goed komt …

komt deze jongen ook bier drinken op de Z.E.F. ? …

Foto’s © Gazet van Hove.