door Carl Deconinck in palnws.be .

Belgische vrouw die meewerkte aan documentaire over islamistisch Molenbeek getuigt over agressie en ontslag
foto (c) Screenshot Chez Nous – YouTube .

Het rechtse, Franse mediakanaal Livre Noir publiceerde in maart een  reportage over het Belgische Molenbeek. Het beeld van de stad in de documentaire was weinig rooskleurig. Radicale islamisten blijken er de macht te hebben. Een Belgische vrouw die aan de basis van de documentaire lag verloor haar job bij de politie. Ze heeft het naar eigen zeggen erg moeilijk.

Nathalie, een inwoonster van Molenbeek, stapte naar de Franse journalisten van Livre Noir. Uit wanhoop na de pesterijen die ze moest ondergaan in haar eigen appartementsgebouw. Ze voelde dat ze geen hulp kreeg en koos voor buitenlandse pers. Ze vond dat er in België niemand bereid was om te luisteren naar haar verhaal in de klassieke media. Nathalie lijkt meer dan gelijk te hebben gekregen.

Haar getuigenis over het islamisme, de intimidatie en de pesterijen door radicale moslims zorgden ervoor dat de politie op een vreemde manier ingreep. In plaats van de orde te herstellen of de beschuldigden te controleren, deden ze iets helemaal anders. Nathalie werkte namelijk bij de politie van Brussel en ze kreeg haar ontslag na de uitzending van de documentaire. Dit op basis van een interne nota “omtrent de omgang met pers en media binnen de Federale Politie”. De vrouw had namelijk misschien wel anoniem getuigd in de reportage, daarbij kwam wel het logo van de politie op de achtergrond in beeld. Volgens de politie was dat een probleem. Ze zou “een zware fout” hebben gemaakt.

“Personeelsleden die door de pers gecontacteerd worden om zich uit te spreken, zij het vanuit hun rol binnen de politie of wanneer de uitzending een impact zou kunnen hebben op het imago van de Federale Politie, moeten hierover hun hiërarchie en de Desk Press informeren”. Dat verklaarde de politie aan Pal News. Nathalie is sindsdien werkloos en heeft het erg moeilijk.

Alleen maar slechter sinds de documentaire

De nieuwe politieke Partij Chez Nous zocht contact op met Nathalie. Nu reageerde ze open en bloot. De situatie is er sinds de reportage alleen maar op achteruit gegaan. Ze krijgt nu geregeld doodsbedreigingen en kan niet meer naar haar eigen flat. Ze krijgt van alles naar haar hoofd geslingerd, beledigingen maar zelfs ook stenen. Nathalie is zelfs geregeld het slachtoffer van fysieke aanvallen. Ze voelt zich dan ook niet meer veilig in Molenbeek en kan er niet meer vrij bewegen. Doodsbedreigingen zijn voor haar dagelijkse kost.

Nathalie vertelt dat ze al enkele jaren in Molenbeek woonde. Oorspronkelijk leefde er een gemengd publiek maar alles leek normaal. Plots kwamen er echter bepaalde mensen bij. Mensen die niet werkten. Die op een andere manier leefden en die het gebouw waarin ze verbleef opeisten. Ze stelden hun eigen wetten op en de inwoners konden niet meer zeggen, eten of gaan en staan waar ze wilden. Vrouwen moesten ook een hoofddoek dragen, in de eerste plaats vrouwen met een allochtone achtergrond. Die mochten zich niet meer “Europees” gedragen.

In september vorig jaar werd Nathalie vervolgens op een gewelddadige manier aangevallen. Ze beweert in een hinderlaag te zijn gelukt, waar jonge mannen haar op de grond gooiden, vertrapten en beledigden. Ze kreeg te horen dat ze een “smerige blanke” was en “een vuile hoer”. Ze bleef achter onder het bloed en het spuug. De politie nam haar niet serieus en onderzocht de zaak niet. Nochtans zouden er camerabeelden bestaan, maar ook die zouden ze genegeerd hebben. Nathalie had nochtans fysieke sporen van de aanval en zelfs hoge medische kosten, zo vertelt ze.

MOLENBEEK : doet weinig of niets voor de slachtoffers van het islamisme

“Niet geslaagde integratie”

Ze zou te horen hebben gekregen dat zijzelf moest vertrekken en “dat ze er niet in geslaagd is om zich te integreren”. Nathalie klinkt dan ook verwijtend ten aanzien van de burgemeester van Molenbeek. Die zou zich volgens haar schuldig maken aan een enorm cliëntelisme en de sleutels van de gemeenschap in handen hebben geven van radicale islamisten die autochtonen wegjagen. Er zou ook sprake zijn van een enorm dwingende sociale controle, tot zelfs checkpoints toe, die wijzen in de zin van drugshandel.

Chez Nous houdt een inzamelactie voor de vrouw. De partij wil haar naar eigen zeggen helpen aan een nieuwe woongelegenheid waar ze veilig kan leven. De partij hekelt “de passiviteit van de autoriteiten en de Belgische media over de bijzonder ernstige zaak”. Chez Nous onderstreept “het feit dat iemands bestaan wordt bedreigd in een oorverdovend stilzwijgen”. De partij heeft het daarbij over “de ontkenning van de werkelijkheid waaraan degenen die ons besturen en waaraan degenen die ons moeten voorlichten, zich schuldig maken”.

(401) Témoignage | Nathalie, victime d’agressions à Molenbeek, parle Chez Nous – YouTube .

Foto’s (c) Gazet van Hove .