Wat als we op een dag alles zouden hergebruiken ? Onze wereld vraagt om een ander soort nieuw : Óp-nieuw.
Kringwinkels geloven in opnieuw. Opnieuw gebruiken. Opnieuw dragen. Opnieuw lezen, luisteren, van genieten. Opnieuw starten.
En ook : opnieuw verhalen halen uit dingen die al vele verhalen vertelden. Daarin zit de kracht van opnieuw.
Voor onze medewerkers. Voor de planeet. Voor ons. Opnieuw brengt geluk, meer dan nieuw dat kan. Want jouw gift is de vondst van een ander. En die vondst helpt ons om iemand opnieuw kansen te geven. Het enige nieuws dat wij dus graag aanbieden, is een nieuwe toekomst. Voor voorwerpen, en mensen. Iedereen happy.


Daarom heffen we het hergebruikte glas. Op nieuw geluk. Zodat jij het effect kan voelen wanneer je bij ons binnenstapt. Elke keer opnieuw. En opnieuw en opnieuw en opnieuw.  

Bekijk hier het filmpje wat Opnieuw geluk nog betekent.

De Kringwinkel wordt Kringwinkel Vanaf nu heet De Kringwinkel gewoon Kringwinkel. Een frisse nieuwe stijl en toekomstvisie maakt Kringwinkel future proof voor een nieuwe generatie klanten. De nieuwe baseline ‘Opnieuw geluk’ vervangt het oude ‘Wie kringt, die wint’.
De nieuwe slogan verwijst naar naar het geluk van het opnieuw gebruiken. Want de wereld heeft nood aan minder nieuwe spullen.
Wij blijven gewoon onze naam behouden, want wat klinkt er beter bij de baseline ‘Opnieuw geluk’ dan Opnieuw & Co.

Op Instagram kan je ons vanaf nu vinden als @kringwinkel.opnieuwenco. Tag ons daar dus gerust of gebruik de hashtag #opnieuwgeluk of onze welgekende #opnieuwencosy.

Actiekalender :
5 juli : Textielophaling Ranst
12 juli : Textielophaling Lint
15 juli : Textielophaling Edegem
21 juli : Nationale Feestdag: winkels en geefpunten gesloten
27 juli : Textielophaling Hove
Moet je hele woning worden leeggehaald? Klik dan hier voor onze inboedelservice.  

Opnieuw & Co vzw is een kringloopwinkel die herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht en groeide ondertussen uit tot een grote organisatie met meer dan 500 werknemers en 6 winkels. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar creëert ook kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.