Terreuraanslag op homobar in Oslo

door Wannes Neukermans in palnws.be .

In Oslo, de Noorse hoofdstad, zijn minstens twee doden en veertien gewonden gevallen na een schietpartij in de grootste LGBT-bar van de stad. De schutter werd opgepakt en de politie behandelt de feiten als een terreurzaak.

weer slachtoffers te betreuren

Van de veertien gewonden zijn er nog drie in levensgevaar. Wat de precieze motieven van de schutter waren, is nog niet duidelijk. Hij had twee wapens bij zich toen hij werd aangehouden, aldus de politie. Het gaat om een 41-jarige Noorse burger van Iraanse afkomst.

de dader is van Iraanse afkomst

Pride gaat niet door

Volgens een lokale journalist begon de man uit het niets te schieten in de London Pub, een belangrijk verzamelpunt voor de lgbti-gemeenschap. De feiten speelden zich vannacht rond 1.15 uur plaatselijke tijd af. Op zaterdag zou er een gay pride door de stad trekken, maar die gaat niet door.

De Noorse premier Jonas Gahr Støre noemde het schietincident “een verschrikkelijk en choquerende aanval op onschuldige mensen”. Hij sprak zijn steun uit voor de lgbti-gemeenschap. “Ik sta aan de zijde van lgbti’ers die zich angstig voelen tijdens het rouwen”, aldus de premier.

niemand is nog veilig

Foto’s (c) Gazet van Hove.