Sint-Martinusprijs in Kontich

Wat

In 2022 loopt de 58ste editie van de wielervierdaagse Sint-Martinusprijs door Kontich. 

Wanneer

Deze editie van de Sint-Martinusprijs vindt plaats op donderdag 7 juli, vrijdag 8 juli, zaterdag 9 juli en zondag 10 juli :

 • Donderdag 7 juli
  19 u. Ploegentijdrit voor junioren
 • Vrijdag 8 juli
  11.30 u. Rit in lijn voor junioren
 • Zaterdag 9 juli:
  14.50 u. Rit in lijn voor junioren
  15.15 u. afwachtingswedstrijd 1.12 Open
 • Zondag 10 juli:
  9.30 u. Individuele tijdrit voor junioren
  13 u. G-wegcriterium
  16 u. Rit in lijn voor junioren

Voor wie

De Sint-Martinusprijs is een wielerwedstrijd voor junioren (17/18 jaar). 

Door wie

De Sint-Martinusprijs is een samenwerking met :

 • Provincie Antwerpen
 • Sporting A
 • Het Vlaamse Kruis
 • Belgian Cycling
 • Wielerclub Steeds Vooraan
 • Union Cycliste Internationale
 • Cycling Vlaanderen
 • Pidpa

Waar

Donderdag 7 juli : Ploegentijdrit junioren

Beschrijving van de omloop:
De wielerwedstrijd wordt op de volgende wegen gereden vanaf 19 u.: Vertrek te Kontich, Singel – Duffelsesteenweg – verlaten van het grondgebied Kontich via Duffel – binnekomst op het grondgebied Kontich vanuit Duffel – Oude Waarloossteenweg – Keizerenberg – Ferdinand Maesstraat – Beekboshoek – Groenenhoek – Wildemansstraat – Oude Baan – Ferdinand Maesstraat – Berkenhof.


Verkeers- en ordemaatregelen:
De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.

Vrijdag 8 juli : rit in lijn junioren

Beschrijving van de omloop :
De wielerwedstrijd wordt voor acht ronden op de volgende wegen gereden van 11.30 – 14.35 u.: Antwerpsesteenweg – Gemeenteplein – Mechelsesteenweg -Mechelsesteenweg N1 – Grote Steenweg N1 -Michel Geysemansstraat – Valveken – verlaten van het grondgebied Kontich via Rumst – binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Aartselaar – Groeningenlei – Prins Boudewijnlaan – De Villermontstraat – Edegemsesteenweg – Altenastraat – Antwerpsesteenweg


Verkeers- en ordemaatregelen :
De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.

Zaterdag 9 juli : Rit in lijn junioren

Beschrijving van de omloop :
Vertrek te Antwerpen, Singel – Binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Edegem – Mechelsesteenweg N1 – Grote Steenweg – verlaten van het grondgebied Kontich via Rumst – binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Duffel – Duffelsesteenweg – Pauwhoevestraat – Wildemansstraat – Oude Baan – Ferdinand Maesstraat – Keizerenberg – verlaten van het grondgebied Kontich via Rumst – binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Rumst –
Valveken – Michel Geysemansstraat (kruising N1) – Grote Steenweg (N1) – Mechelsesteenweg (N1) – Neerveld – Blauwesteenstraat – Singel – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Meylweg – Eikenstraat – Vredestraat – Antwerpsesteenweg

Plaatselijke ronde (4x) – Antwerpsesteenweg – Gemeenteplein – Mechelsesteenweg – Mechelsesteenweg (N1) – Neerveld – Blauwesteenstraat – Singel – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Meylweg – Eikenstraat – Vredestraat – Antwerpsesteenweg (aankomst)


Verkeers- en ordemaatregelen :
De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.

Zaterdag 9 juli: Afwachtingswedstrijd 1.12 Open

Beschrijving van de omloop :
De wielerwedstrijd wordt voor negen ronden op de volgende wegen gereden vanaf 15.15 u.:
Antwerpsesteenweg – Gemeenteplein – Mechelsesteenweg -Mechelsesteenweg N1 – Neerveld – Blauwesteenstraat – Singel – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Ooststatiestraat (kruisen N1) – Hofstraat – Bautersemstraat – Wipstraat – Antwerpsesteenweg


Verkeers- en ordemaatregelen:
– De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.
– De renners starten met een minuut tussen en zijn vergezeld van een motorrijder.

Zondag 10 juli : individuele tijdrit junioren

Beschrijving van de omloop :
De wielerwedstrijd wordt op de volgende wegen gereden vanaf 9.30 u.:
Vertrek Wildemansstraat – Groenenhoek – Beekboshoek – verlaten van het grondgebied Kontich via Duffel – binnenkomst op het grondgebied Kontich via Duffel – Rechtstraat – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Ooststatiestraat (kruisen N1) – Hofstraat – Bautersemstraat – Wipstraat – Antwerpsesteenweg (aankomst).


Verkeers- en ordemaatregelen :
– De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.
– De renners starten met een minuut tussen en zijn vergezeld van een motorrijder.

Zondag 10 juli : G-wegcriterium

Beschrijving van de omloop:
De wielerwedstrijd wordt op de volgende wegen gereden om 13 u.: Antwerpsesteenweg – Molenstraat – Nieuwstraat – Peter Benoitlaan – De Villermontstraat – Edegemsesteenweg – Altenstraat – Antwerpsesteenweg


Verkeers- en ordemaatregelen :
– Alle verkeer wordt stilgelegd tijdens de doortochten met uitzondering van de deelnemers aan de wielerwedstrijd, de door de inrichter toegelaten auto’s en moto’s en voertuigen van politie en hulpdiensten.
– Het parkeren van voertuigen wordt verboden vanaf 11 tot 17 u. op het traject van de omloop.

Zondag 10 juli: rit in lijn junioren

Beschrijving van de omloop :
De wielerwedstrijd wordt op de volgende wegen gereden van 16 – 19 u.: (Officiële start) sportcentrum Duffel – Binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Duffel – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Groene wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Liersebaan – Mortelstuk – Verlaten van het grondgebied Kontich via Lint – Binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Duffel – Duffelsesteenweg – Pauwhoevestraat – Wildemansstraat – Oude Baan – Ferdinand Maesstraat – Verlaten van het grondgebied Kontich via Duffel – Binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Rumst – Valveken – Michel Geysemansstraat – Ferdinand Maesstraat – Oude Baan – Wildemansstraat – Pauwhoevestraat – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Liersebaan – Mortelstuk – Verlaten van het grondgebied Kontich via Lint – Binnenkomst op het grondgebied Kontich vanuit Duffel – Duffelsesteenweg – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Meylweg – Eikenstraat – Vredestraat –
Antwerpsesteenweg


Plaatselijk parcours (6 ronden):
Antwerpsesteenweg – Gemeenteplein – Mechelsesteenweg – Mechelsesteenweg N1 -Wildemansstraat – Pauwhoevestraat – Duffelshoek – Groene Wandeling – Duffelshoek – Hoge Akker – Kauwlei – Meylweg – Eikenstraat – Vredestraat – Antwerpsesteenweg

Verkeers- en ordemaatregelen:
– De bij de algemene bepalingen opgesomde maatregelen worden tijdelijk van kracht.

Algemene verkeersmaatregelen n.a.v. wielerwedstrijden

 • Het parkeren van voertuigen wordt verboden op sommige delen van het traject van de omloop. Het parkeerverbod is van kracht van wanneer de borden geplaatst zijn en volgens de betreffende onderschriften.
  (Zorg er dus voor dat uw wagen tijdig een goede parkeerplaats krijgt)
 • Op het traject van de omloop, wordt slechts verkeer toegelaten in de rijrichting van de wielerwedstrijd, na het passeren van de volgwagen met de groene vlag. In sommige straten die toegang tot het traject verlenen, zal eenrichtingsverkeer gelden. Het eenrichtingsverkeer is van kracht van wanneer de borden geplaatst zijn en volgens de betreffende onderschriften.
 • Volg steeds de richtlijnen van de seingevers.

Foto’s (c) Gazet van Hove.