Discussie over heli-haven in Lint

HOVE

Op de laatste Hovese gemeenteraad interpelleerde raadslid Jo Ampe (HB) over de helikopterhaven in Lint, gelegen vlakbij het spoorwegstation Kontich-Lint en de AED-studio’s.

In 2016 werd dit eerst vergund en dan weer geweigerd. Zes jaar later werd het terug niet vergund door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Er moet aan de bezwaren van de burgers gehoor worden gegeven. Vandaag wordt er nog publiciteit gemaakt voor helikoptervluchten, ook voor piloten, met opstijgen, dalen, parkeren. Er werd nog geen actie tegen ondernomen. ook niet door de gemeente Hove” aldus de interpellant.

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “deze activiteiten moeten stop gezet worden. Er is nog geen reactie van de firma. Als ze de wet blijven negeren moeten we vaststellingen doen. Reacties moeten lopen via de gemeente Lint. Wij zijn dit van plan”. Jo Ampe bleef aandringen en stelde : “vanaf dag één na de betekening van het vonnis is men strafbaar”. De burgemeester terug : “we zullen de collega’s in Lint contacteren. Onze algemene directeur zal een schrijven richten aan Lint met de stand van zaken”.

Zowel de gemeenten Lint, Kontich als Hove – samen met een massaal volksprotest (betogingen, petities) – hebben zich in het verleden hevig verzet tegen de uitbouw van een heli-haven op de bewuste plaats.

We zijn benieuwd hoe dit verder zal aflopen ?

Incident (tijdelijk) gesloten.

volksprotest
protest voor het gemeentehuis van Lint

Foto’s (c) Gazet van Hove.