De reuzenstoet met zes reuzen uit onze regio was zaterdagnamiddag een groot succes op de Hovese Zomerendfeesten. Rond de klok van 14.00u. verzamelden honderden belangstellenden aan het kruispunt van de Mortselsesteenweg met het Sint-Laureysplein. Deze reuzenstoet komt voor het eerst samen ter gelegenheid van de  750-ste verjaardag van de gemeente Hove. Voor Hove tekenden de reuzen “Peer de Garde” en de nieuwe reuzin “Moe Lies” paraat, Lint vaardigde reuzin “Lucienne” af, de buren uit Boechout stuurden de reuzen “Gerard de Filosoof” en “Tante Trees” en uit Kontich kwam de grootste reus “Contios” die door 10 mensen mechanisch moest worden voortbewogen.

De stoet stapte over de Kapelstraat tot voor het stationsgebouw aan het begin van de Leliestraat en draaide dan terug. Achter enkele Limburgse vlaggenacrobaten opende het Hovese schepencollege de stoet, gevolgd door een gemend koor van kinderen en volwassenen die populaire liedjes zongen, dan volgden de zes reuzen met tot slot enkele muzikanten op een go-car..

Er was een massa volk aanwezig, vele foto’s werden genomen. Tegen 15.00u. was de stoet terug op zijn vertrekplaats en konden de andere activiteiten op de Zomerendfeesten doorgaan.

de Hovese reuzen

Foto’s © Gazet van Hove.