Op vrijdag 7 oktober organiseert lokaal bestuur Kontich een boeiende avond voor jeugdleiders over mentaal welzijn bij hun leden.

What’s Up ?!

Al enkele jaren zet de jeugddienst het jongerenpraatpunt What’s Up!? in de kijker bij de Kontichse jeugdraad. Jeugdleiders leren op deze manier dat ze met vragen i.v.m. jeugdwelzijn bij de jeugdconsulent en het jongerenpraatpunt terecht kunnen. Maar er is nood aan meer.

De lockdownperiodes hebben de nood aan initiatieven rond mentaal welzijn enkel groter gemaakt. Lokaal bestuur Kontich zet daarom extra in op dit thema en tekende o.a. in op een projectoproep van de Vlaamse overheid. Er werden extra gevoelsplekken voor jongeren gecreeërd en het bestaande jongerenpraatpunt wordt verdergezet én gepromoot. 

Versterk je schouders

Mentaal welzijn is belangrijk én moet bespreekbaar gemaakt worden. Met Café Support brengt het bestuur lokale organisaties die werkzaam zijn rond jeugdwelzijn in contact met de vertrouwenspersonen vanuit ons verenigingsleven. 

Wie ?

Alle Kontichse monitoren en trainers die vrije tijd aanbieden aan kinderen en jongeren zijn welkom. Ze worden door hun leden dikwijls bezien als vertrouwenspersoon, maar weten niet altijd goed wat ze met die signalen aan moeten.

Wat ?

Tijdens gesprekstafels leren ze signalen oppikken van leden die niet goed in hun vel zitten en maken ze kennis met organisaties waar ze hun leden eventueel naar kunnen doorverwijzen.

Op de welzijnsavond zijn verschillende diensten aanwezig van binnen en buiten de gemeente: medewerkers van het Huis van het Kind, Melanie van het jongerenpraatpunt Whats Up!?, medewerkers van politiezone HEKLA en huisartsen actief in Kontich, en zelfs enkele bovenlokale organisaties zoals VAGGA en het CAW/JAC krijgen een plek.

De avond verloopt in een ontspannen kader in en rond cultuurkapel Altena met gratis hamburgers en drankjes om ook de innerlijke mens van de leiders en trainers te versterken. 

Programma

  • 18 u. : opening met hamburgers en bar
  • 19.15 u. : start avond
  • 19.30 u. : eerste gesprekstafels met doorschuifsysteem
  • 21.30 u. : slot avond
  • 23 u. : sluit bar.

Inschrijven

Inschrijven kan via het e-formulier hieronder.

E-loket

Foto’s (c) Gazet van Hove.