Het was een moeilijk dossier, de vernieuwing van de Hovese jeugdlokalen, maar uiteindelijk is er witte rook.

Schepen Els Pauwels stelde op de jongste gemeenteraad dat er voor het jeugdig centrum (scouts) 252.000 euro was voorzien en dat er nog een subsidie van minister Dalle bijkomt van 250.000 euro, in totaal meet dan een half miljoen euro.

Voor het pand van de AGB waar Jaanimo inzit was er 168.000 euro voorzien en daar komt nog eens 246.000 euro bij, dus meer dan 400.000 euro.

Eerst zal men starten met het project van de scouts, dit zal men in fasen aanpakken. Men start in het voorjaar van 2023. In het najaar van 2024 moet alles gedaan zijn.

De burgemeester voegde er nog aan toe dat op de gemeenteraad van 20 december e.k. dit plan in de Meerjarenbegroting ter sprake komt.

De schepen had persoonlijk nooit gedacht dat Hove die subsidies van de minister ging ontvangen. De laatste maanden zijn er rond dit dossier harde woorden gevallen. De schepen werd verschillende malen op de sociale media uitgemaakt voor onbenul. Vraag is of die criticasters (komende uit een bepaalde hoek) nu ook hun verontschuldigingen aan de schepen gaan aanbieden ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.