De Hovese middenstanders zijn vragende partij om in Hove een wekelijkse markt te organiseren. Dit is ook de ambitie van het huidige lokaal bestuur van N-VA en Fan van Hove (= CD&V, O-VLD). Het onderwerp kwam ook reeds ter sprake op de Hovese gemeenteraad. Normaal zou toenmalig schepen en burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) in het begin van deze legislatuur de uitrol van een markt in Hove hebben uitgewerkt maar … toen kwam corona ! En alles lag plat !

legde Hovese marktplannen stil

Ondertussen is Luc Vuyllsteke de Laps in het Hovese schepencollege vervangen door zijn partijgenoot Wim Bollaert, nu o.a. bevoegd voor Lokale Economie. We hebben hem over dit dossier reeds vele vragen gesteld, maar dan komen antwoorden als “eerst eens onderzoeken waar, wanneer, hoe, …we zijn er nog niet klaar mee, enz…”.

Bij onze buren in Boechout-Vremde heeft men sedert september 2021 een wekelijkse markt op donderdagvoormiddag in Vremde. Tijdens corona-tijden hield men in Boechout ook een opiniepeiling bij de bevolking over de wenselijkheid van een markt. Het resultaat is er ! Geen woorden maar daden !

Showgemeente Hove

De meeste inwoners van Hove zullen de komst van een wekelijkse markt positief verwelkomen. De Hovese middenstanders ook en zeker de horeca-zaken. Maar waarom duurt het hier in Hove toch altijd zo lang ? Jarenlang ! Personeelsproblemen op het gemeentehuis ? Of zal de markt er pas komen in het voorjaar van 2024, op een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Dan kan de bevoegde schepen en zijn politieke vrienden hierover een show opvoeren over hoe knap zij toch wel zijn en welke genereuze ideeën zij toch verkondigen. ATV, de kranten en de fotografen zullen er dan wel staan.

Dus de “resultaten van de enquëte markt” waarmee men nu in de pers uitpakt zijn wat mist om de nodige tijd te winnen tot het voorjaar 2024. Dan zal de markt er wel staan. Ondertussen gaan de Hovenaars naar de markten van de buurgemeenten …

zal veelvuldig vloeien bij de show-opening van de Hovese markt in 2024

Foto’s © Gazet van Hove.