Vandaag worden de laatste wegenwerken uitgevoerd aan deze straat, hier en daar nog wat afwerkingen. Er is een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en de voet- en fietspaden werden er ook vernieuwd en veiliger gemaakt.

Juist voor kerstmis moet deze straat, tussen de Mechelsesteenweg en het rond punt aan het begin van de brug over de spoorweg, terug open gaan voor alle verkeer.

Maar net nu komt Fiberklaar – een samenwerkingsverband van EQT en onze nationale Proximus en enkele satellieten – aanzetten met de melding dat ze begin 2023 in deze straat een glasvezelkabel wensen aan te leggen. Hiervoor moeten ze terug de straat en het voetpad openbreken. Nadien is het resultaat op straat terug slechter dan voorheen.

Het Lokaal bestuur Hove zal deze werken niet goedkeuren. Fiberklaar was op de hoogte van de huidige werken en weet ook dat ze daarna gedurende een sperperiode van vijf jaar deze straat moeten sparen van alle mogelijke technische grondwerken om er buizen of leidingen in aan te leggen.

De gemeente Hove heeft met de nutsmaatschappijen een “code nuts- en infrastructuurwerken” ondertekend om te vermijden dat voet- en fietspaden geregeld open en dicht worden gelegd. In het charter staat duidelijk in dat na de heraanleg van een straat/voetpad gedurende vijf jaar geen nieuwe grondwerken mogen worden uitgevoerd.

Onbekwaam personeel

Fiberklaar wil tenminste 1,5 miljoen Vlaamse gezinnen van glasvezel voorzien. Hove zit mee in een aantal proefgemeenten die hiervoor eerst werden geselecteerd. Men investeert hiervoor gezamenlijk 2,5 miljoen euro. Door de onoplettendheid van Fiberklaar zal een gedeelte van Hove langer moeten wachten op snelle internettechnologie via de glasvezelkabel. Konden een aantal medewerkers van Fiberklaar/Proximus misschien geen Nederlands om de contracten met de gemeenten na te lezen ? In Brussel duren de koffiepauzes altijd extra lang met het slechte resultaat tot gevolg ter plaatse …

Fiberklaar-logo-blue
beter nadenken

Foto’s © Gazet van Hove.