Op de jongste Hovese gemeenteraad kwamen een zestal Hovenaars van het collectief ‘Wild van Hoof’ hun beklag doen over mogelijke nieuwe verkavelingen in de gemeente. De heer François Blommaerts uit de Grensstraat was hun woordvoerder. “We horen geruchten dat men de zone Coveliers-zuid wil aansnijden voor verdere bebouwing met één of meerdere straten. Er zou ook een fietspad komen naar het rond punt aan de Lintsesteenweg. Wij als bewoners willen hier inspraak in krijgen” aldus de vraagsteller.

Schepen van Ruimtelijke ordening Wim Bollaert (Fan van Hove) antwoordde : “in dit dossier is er veel aan het bewegen in positieve zin. Er wordt geen wegenis doorgetrokken. De conceptnota ruimtelijk beleidsplan is opgeleverd. Het gaat veel te traag. Het blijft nieuwe materie voor vele besturen. Half december komt de conceptnota Ruimtelijk beleidsplan op de GECORO van Hove. We zullen dit goed aanpakken. Niets zit in een definitieve beslissingsfase. De conceptnota is geen voorgekauwde brok met twaalf sites in Hove die we gaan verkavelen. Er zijn een aantal scenario’s mogelijk in Hove. We moeten ergens beginnen”.

Raadslid Dave Van den Berghe (pH7) wilde een debat uitlokken maar werd vakkundig geblokkeerd door gemeenteraadsvoorzitter Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) die stelde “dat een vragenhalfuurtje voor de bewoners niet moet uitmonden in een ad hoc debat in de gemeenteraad”. Raadslid Diederik Van den Driessche (HB) riep op “om voorzichtig te zijn dat de gemeente geen 100 % vergoedingen moet betalen voor de herbestemming van bepaalde gebieden”.

Grensstraat tussen Hove en Boechout

Villabewoners “met dubbele agenda”

In de buurt van de Jos Coveliersstraat en de Grensstraat in het collectief “Wild van Hoof” erg actief. De meeste leden wonen er in een mooi optrekje in het groen en hebben een mooi uitzicht over het licht golvende landschap met velden en bossen richting de Boshoek. Zij willen dit zo houden en dulden geen enkele extra bebouwing meer in hun buurt, ook al is het vastgelegd als bouwgrond. Sommigen wonen op de zuidelijke kant van de Jos Coveliersstraat, waar ze zoveel lawaai over maken. (Ikke, ikke en de rest kan stikke). Dit collectief heeft ook nauwe politieke en persoonlijke banden met de partij pH7.

bewust veld in de Jos Coveliersstraat

Foto’s © Gazet van Hove.