De gemeenteraad besprak het delegatiebesluit voor retributies van het vrije tijdsaanbod.

Raadslid Goedele Breyne (pH7) maakte de opmerking “dat het retributiereglement van het BKO niet is gepubliceerd. Dat van de speelpleinwerking en de grabbelpas dateert nog van 2016. Er is geen aandacht voor de financiële afwerking (cash, pay conic). Binnen de gemeenteraad moeten wij het kader en de voorwaarden scheppen. Dit zien we niet. Dit moet men publiceren op de gemeentelijke webstek. De algemeen directeur moet dit doen. We missen het volledige kader. Men moet het dossier zorgvuldiger voorbereiden” aldus de interpellante.

Schepen van Cultuur Gerda Lambrecht (N-VA) begreep het betoog van de interpellante. “Dit is een ruimer kader voor de programmatie van Da Capo. We zullen dit oplossen. We zaten wat in tijdnood”.

Goedele Breyne ging hierop verder en stelde nog dat “Hove niet in orde is met de reglementen. Dit zal men in één maand niet kunnen oplossen”.

Schepen van Financiën Wim Bollaert (Fan van Hove) bevestigde : “in Q1 van 2023 zal dit rond zijn. Dan zullen we alle reglementen gelijk maken”.

Incident gesloten.

Goedele Breyne

Foto’s © Gazet van Hove.